Hifa-Oil

Prodaja

LPG

LPG

LPG( liquified petroleum gas ) ili TNG (tečni naftni gas) je derivat koji nastaje preradom nafte, mješavinom dva ugljikovodonika, propana i butana. Kao energent ima veoma raširenu upotrebu u industriji, domaćinstvima kao i za pogon motornih vozila.

BiH je propisala standard za kvalitet LPG-a na našem tržištu, BAS EN 589, koji propisuje minimalne zahtjeve kvaliteta za pogon motornih vozila, te BAS 1056 za industriju i domaćinstva.

Hifa-Oil jedan je od vodećih distributera na tržištu BiH. Zahvaljujući stručnom kadru i velikom broju specijalnih voznih jedinica kupcima isporučujemo plin iz najkvalitetnijih izvora iz zemalja okruženja,a koji zadovoljava sve propisane standarde kvaliteta.

LPG isporučujemo velikom broju industrijskih potrošača, distributerima plina, domaćinstvima, ali i na veliki broj kako vlastitih benzinskih pumpi, tako i u veleprodaji prema drugim benzinskim pumpama.

U mogućnosti smo ponuditi isporuke po zahtjevu kupca sa različitim omjerom propana i butana, kao i isporuku propana i butana pojedinačno.

Povezani sadržaj

JET gorivo
JET gorivo

Kao najznačajniji privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija HIFA – OIL od 2017. godine na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu započela je opskrbljivati JET gorivom najveće svjetske zrakoplovne kompanije.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija “Crnih derivata”
Prodaja i distribucija “Crnih derivata”

Kada se uzme u obzir količina plasiranog bitumena na tržištu BiH, HIFA – OIL je već dugi niz godina najpouzdaniji i najtraženiji dobavljač zahvaljujući pravovremenom i kontinuiranom snabdijevanju brojnih referentnih projekata, što nam daje apsolutnu lidersku poziciju na tržištu bitumena sa izrazito visokim učešćem.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „Bijelih derivata“
Prodaja i distribucija „Bijelih derivata“

HIFA – OIL je od samog osnivanja ostvarivala sve bolje poslovne rezultate iz godine u godinu u segmentu prodaje bijelih derivata, nudeći ih na tržištu uvijek i iz više izvora snabdijevanja, a sve u zavisnosti od želja i potreba poslovnih partnera.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“
Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Sektor “Prodaja i distribucija Petrohemijskih proizvoda” osnovan je krajem 2017.godine sa sjedištem u Doboju.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL