Hifa-Oil

O nama

O nama

O nama

O nama

HIFA – OIL doo Tešanj posluje kao jedan od najznačajnijih distributera naftnih derivata u Bosni i Hercegovini. Tokom višedecenijskog iskustva od 2002.godine i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa skoro 200 kompanija u ovoj branši. Danas HIFA – OIL pokriva preko 20% tržišta BiH i sa ukupno 350.000 hiljada tona derivata distribuiranih u 2018.godini od čega je preko 155 hiljada tona putnih bitumena i mazuta. HIFA – OIL od početka svog osnivanja razvija dva osnovna poslovna pravca: „bijeli“ derivati (dizel, benzin i lož ulje, JET, LPG ) i „crni“ derivati (bitumen i mazut), no ulazi i u nove segmente poslovaja koji su komplementarni osnovnoj djelatnosti ( petrohemija i sl.) . Pokrivanje ovih bitno različitih tržišnih područja omogućava nam se i disperzirana struktura tržišta i progresivniji razvoj.

Do 2009.g. HIFA-OIL je poslovala isključivo u Bosni i Hercegovini (kao uvoznik i distributer na domaćem tržištu).Međutim, trendovi, zahtjevi tržišta i povećanje kapaciteta ponude u regionu uticali su na novi odgovor firme: nastup na tržištima regije uključujući i članice Evropske unije.

U 2018.g. više od 110.000 tona derivata stavljeno je u susjedne zemlje, uključujući zemlje Europske unije, kao što su Austrija, Slovenija, Hrvatska i balkanske zemlje, sve do Albanije. Više od četiri godine HIFA OIL je izašla iz okvira BiH sa "bijelim naftnim derivatima i uspostavila suradnju i prodaju" bijelih derivata "izvan tržišta Bosne i Hercegovine, što je dodatni korak u distribuciji naftnih derivata Dugo vremena smo u kategoriji vodećih uvoznika, izvoznika i distributera naftnih derivata na teritoriji BiH, a prema relevantnim pokazateljima među 10 najvećih kompanija u BiH, računajući sva ekonomska područja i aktivnosti

U svom portfoliu Hifa-Oil d.o.o. Tešanj kao kupce posebno ističe NATO snage, sa kojima imamo zaključene ugovore o snabdjevanju i distribuciji svih vrsta derivata (uključujući i avio goriva) za njihove potrebe. Poslovanje sa navedenim partnerima, podrazumjeva prolazak rigorozne procedure učešća na tenderima, a kasnije i proceduru potpisivanja ugovora, te realizaciju predmetnih ugovora, što dokazuje naše mogućnosti da ispoštujemo sve zahtjeve poslovnih partnera.

2017.godina je bila značajna sa aspekta ulaska i jačanja HIFA OIL-a u dijelu snabdjevanja JET gorivom najvećih svjetskih avio kompanija na Sarajevskom aerodromu koji je takođe podrazumjevao vrlo intezivne i ozbiljne pripreme kako bi se zadovoljili standardi kompanija poput Turkish airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Luftansa Group, a u 2018. godini smo zaključili saradnju o snabdijevanju Aerodroma Tuzla.  ... 


HIFA - OIL svoje poslovanje je uskladila sa najvećim svjetskim standardima podrazumjevajući sistem upravljanja kvalitetom ( ISO 9001) i zaštitom okoliša ( ISO 14001) te takvo poslovanje je potvrđeno od renomirane certifikacijske kuće TUV Bajern Sava.

HIFA – OIL je član državne i federalne asocijacije distributera nafte i naftnih derivata, te član Udruženja privrednika Biznis centar jelah – Tešanj.

Povezani sadržaj

Članice grupacije HIFA OIL