Hifa-Oil

Novosti

Izudin Ahmetlić najavio nastavak investicijskog ciklusa Hifa Oil Grupacije

Izudin Ahmetlić najavio nastavak investicijskog ciklusa Hifa Oil Grupacije

Izudin Ahmetlić najavio nastavak investicijskog ciklusa Hifa Oil Grupacije

Hifa Oil Grupacija do sada je svoje poslovanje širila akvizicijama – domaćim i stranim, pokretanjem novih kompanija i strateškim partnerstvima prije svega na stranim tržištima.

Ahmetlić u intervjuu navodi da su u fokusu investicije u neke od infrastrukturnih objekata u pojedinim zemljama regiona sa ciljem daljeg jačanja tržišne pozicije firmi Grupacije, te da su «svi projekti investicijski pokriveni». U Bosni i Hercegovini, Ahmetlić najavljuje završetak investicijskog ciklusa usmjernog na Terminale u Zenici. Također u završnoj fazi su još dva velika projekta, ali o čemu će kako kaže «informisati javnost kada za to dođe vrijeme».

Ahmetlić je istakao da će ova godina ostati upamćena po ekspanziji poslovanja HIFA OIL Grupacije, sa “poslovnim potezima koji će nas zauvijek odrediti kao jednog od najznačajnijih BH. investitora. Strateški, povukli smo poteze koji su mnoge iznenadili”, kazao je Ahmetlić.

“Početkom ove godine HIFA OIL je kupila neke, nama zanimljive firme kao što su LB.Profile u Njemačkoj - lider u proizvodnji i inovacijama PVC profila u građevinskoj industriji, zatim slovenskog distributera željeza u BiH Mersteel, a oživaljavanjem «Terminala» Željezare Zenica, HIFA OIL Grupacija pokrenula je dio domaćih resursa koji će biti usmjereni na trajnu stabilizaciju tržišta naftom i naftnih derivata, postavši privatni distributer sa najvećim kapacitetima za skladištenje nafte. Ugovorom o snabdijevanju avio kompanija JET A1 avio gorivima, HIFA OIL dala je svoj doprinos podizanju razine konkuretnosti Međunarodnog Aerodroma Sarajevo. U tom smislu mi već snabdijevamo avio kompanije Turkish Airlines i Wizzair, i druge”, pojasnio je Ahmetlić, dodavši kako je obnovljen i ugovor o snabdijevanju NATO snaga naftom i avio gorivom u BiH, a naveo je i širenje na regionalnim tržištima firme kćerke EURO ROAL koja je sa svojim proizvodima ušla na tržišta Kosova, Srbije i Crne Gore. Tu je i proširenje izvoza kćerke kompanije EURO STIL koja je ušla u neke od najznačajnijih specijaliziranih tržnih lanaca kao što su Bauhaus i drugi u Hrvatskoj i Sloveniji, sa intencijom širenja na ostale zemlje EU.

«Lideri smo u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prvi smo i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona», riječi su Ahmetlića.

«Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, ukupni godišnji prometi naših kompanija već dosežu iznos od blizu 500 miliona KM, a dobiti se računaju u dvocifrenom milionskom iznosu, no mi svoje poslovanje, osim ovih parametara gradimo na drugim važnim osnovama i postulatima, kao što su razvoj ljudskih potencijala, društvena odgovornost i unaprijeđenje ekoloških sistema», kazao je između ostalog Izudin Ahmetlić generalni direktor i vlasnik HIFA OIL Grupacije u intervjuu za specijalno izdanje sarajevskih Poslovnih novina «100 najvećih u BiH».

Povezani sadržaj

Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji  najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!
Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!

Nakon višemjesečnih pregovora, kompanija Hifa Oil - najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata je potpisala ugovor o izgradnji solarne elektrane po sistemu „ključ u ruke“ sa kompanijom Swisslion Takovo.

Pročitaj više
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”

Studenti, asistenti, prodekani i dekani državnih Ekonomskih fakulteta iz Tuzle, Zenice, Sarajeva, Mostara, Pala kao i privatnih ekonomskih fakulteta Sarajevo School of Science and Technology te International Burch University su imali priliku čuti priču uspješnih poslovnih ljudi iz Hifa-Oil Grupacije, direktora kompanija te vlasnika grupacije.

Pročitaj više
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice

Kompanija Hifa – Oil najveći privatni naftni distributer sa svojim timom je prije 3 sedmice osvojila nagradu za najviše prikupljenih novčanih sredstava na online platformi Race for the Cure.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL