Hifa-Oil

Društvena odgovornost

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU  „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer, nastavlja sa humanitarnim projektima koji su dio velike kampanje za 20 godina postojanja kompanije, a ovaj put donacija goriva otišla je u ruke Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu”.

I ovog mjeseca putem humanitarne aktivnosti kompanija Hifa-Oil stavlja fokus na manjinske skupine kojima je pomoć zaista potrebna, a koje su nažalost zanemarene i kojima se ne pruža prilika za jednokost u zajednici. „Dajte nam šansu“ je neprofitna nevladina organizacija koju su 2014. godine osnovali roditelji djece s teškoćama u razvoju iz potrebe da zajednički rade na stvaranju boljih društvenih uvjeta za ugodniji život njihovih porodica i djece. „Dajte nam šansu“ je prvo udruženje ove vrste u Bosni i Hercegovini, a usluge koje pružaju stručno osoblje i volonteri su besplatne za sve porodice s prebivalištem na području Kantona Sarajevo koje imaju člana porodice sa invaliditetom – bez obzira na medicinsku dijagnozu, dob i nivo invaliditeta.

 „Mobilni tim je jedna od najznačajnijih i najtraženijih usluga koje pružaju Servis centri, tako da je ova donacija od iznimne važnosti za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo imati vas za partnera i prijatelja društveno-odgovorne kompanije koje su spremne pružiti podršku najmarginaliziranijim skupinama našeg društva. Vjerujemo da ćemo uspostaviti dugoročnu saradnju sa HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, te da će zaposlenici ove kompanije proći korporativno volontiranje u Servis centrima direktno učestvujući u radu i pružajući usluge podrške korisnicima usluga, te na taj način upoznati se sa cjelokupnom problematikom ove populacije i na jedan dan doživjeti svijet različitosti“, kazala je direktorica Udruženja Ines Kavalec.

Ističemo, donacijama i sponzorstvima kompanija Hifa - Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera. Donacijom goriva ovom udruženju nastavlja se niz novih društveno-odgovornih projekata koji će biti sprovedeni u do kraja 2022. godine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće

Povezani sadržaj

KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA DVIJE NOVČANE DONACIJE SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA U SARADNJI SA  EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA DVIJE NOVČANE DONACIJE SOCIJALNO UGROŽENIM PORODICAMA U SARADNJI SA EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“

Kompanija Hifa-Oil povodom Bajramskih praznika uručila je dvije novčane donacije za socijalno ugrožene porodice u saradnji sa Hayat televizijom i emisijom „Ispuni mi želju“ i time obradovala one kojima je pomoć potrebna, te učinila da dočekaju Ramazanski Bajram u još ljepšem duhu.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU POMOZI.BA DONIRALA 500 IFTARA ZA KORISNIKE ŠIROM BIH
KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU POMOZI.BA DONIRALA 500 IFTARA ZA KORISNIKE ŠIROM BIH

Kompanija Hifa-Oil Udruženju Pomozi.ba donirala novčanu donaciju u potrebnom iznosu za 500 iftara za socijalno ugrožene građane širom BiH.

Pročitaj više
HIFA – OIL ZAJEDNO SA POLICIJOM KANTONA SARAJEVO I OPĆINE TEŠANJ USPJEŠNO SPROVELA PROJEKAT EDUKACIJE ŠKOLARACA U SAOBRAĆAJU
HIFA – OIL ZAJEDNO SA POLICIJOM KANTONA SARAJEVO I OPĆINE TEŠANJ USPJEŠNO SPROVELA PROJEKAT EDUKACIJE ŠKOLARACA U SAOBRAĆAJU

U okviru implementacije 10 društveno - odgovornih projekata povodom obilježavanja 20 godina postojanja kompanija Hifa – Oil zajedno sa službenicima policije i direktorima osnovnih škola na području Općine Tešanj i Općine Novi Grad - Sarajevo uspješno okončala projekat na temu „Edukacija đaka prvaka o saobraćaju.”

Pročitaj više
Povodom 20 godina postojanja Hifa – Oil organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi
Povodom 20 godina postojanja Hifa – Oil organizovala akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U poslovnoj zgradi kompanije Hifa – Oil d.o.o. Tešanj, kao i u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, završena je akcija dobrovoljnog darivanja krvi uposlenika najveće privatne naftne kompanije u BiH Hifa – Oil.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL