Hifa-Oil

Društvena odgovornost

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU  „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

KOMPANIJA HIFA-OIL UDRUŽENJU „DAJTE NAM ŠANSU“ DONIRALA GORIVO

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer, nastavlja sa humanitarnim projektima koji su dio velike kampanje za 20 godina postojanja kompanije, a ovaj put donacija goriva otišla je u ruke Udruženju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu”.

I ovog mjeseca putem humanitarne aktivnosti kompanija Hifa-Oil stavlja fokus na manjinske skupine kojima je pomoć zaista potrebna, a koje su nažalost zanemarene i kojima se ne pruža prilika za jednokost u zajednici. „Dajte nam šansu“ je neprofitna nevladina organizacija koju su 2014. godine osnovali roditelji djece s teškoćama u razvoju iz potrebe da zajednički rade na stvaranju boljih društvenih uvjeta za ugodniji život njihovih porodica i djece. „Dajte nam šansu“ je prvo udruženje ove vrste u Bosni i Hercegovini, a usluge koje pružaju stručno osoblje i volonteri su besplatne za sve porodice s prebivalištem na području Kantona Sarajevo koje imaju člana porodice sa invaliditetom – bez obzira na medicinsku dijagnozu, dob i nivo invaliditeta.

 „Mobilni tim je jedna od najznačajnijih i najtraženijih usluga koje pružaju Servis centri, tako da je ova donacija od iznimne važnosti za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo imati vas za partnera i prijatelja društveno-odgovorne kompanije koje su spremne pružiti podršku najmarginaliziranijim skupinama našeg društva. Vjerujemo da ćemo uspostaviti dugoročnu saradnju sa HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, te da će zaposlenici ove kompanije proći korporativno volontiranje u Servis centrima direktno učestvujući u radu i pružajući usluge podrške korisnicima usluga, te na taj način upoznati se sa cjelokupnom problematikom ove populacije i na jedan dan doživjeti svijet različitosti“, kazala je direktorica Udruženja Ines Kavalec.

Ističemo, donacijama i sponzorstvima kompanija Hifa - Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera. Donacijom goriva ovom udruženju nastavlja se niz novih društveno-odgovornih projekata koji će biti sprovedeni u do kraja 2022. godine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće

Povezani sadržaj

Kompanija Hifa-Oil organizovala druženje za djecu i roditelje na Dobrinji te uručila donaciju Udruženju “Život sa Down sindromom FBiH”
Kompanija Hifa-Oil organizovala druženje za djecu i roditelje na Dobrinji te uručila donaciju Udruženju “Život sa Down sindromom FBiH”

Kompanija Hifa-Oil, najveći privatni naftni distributer u BiH, povodom obilježavanja 20 godina postojanja organizovala je druženje za djecu i roditelje u novootvorenom kompleksu Hifa-Oil Grupacije na Dobrinji. Druženje je organizovano za svu djecu i roditelje koji su posjetili BP Hifa-Oil Dobrinja u subotu, 12. novembra, u periodu od 11 do 17h.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL SREBRNI SPONZOR RUKOMETNOG KLUBA „MAGLAJ“
KOMPANIJA HIFA-OIL SREBRNI SPONZOR RUKOMETNOG KLUBA „MAGLAJ“

Kompanija Hifa-Oil izdvojila je određena finansijska sredstva Rukometnom klubu „Maglaj“ kao znak podrške i razvoja kluba, čime je dobila titulu srebrnog sponzora i time nastavila sa realizacijom društveno-odgovornih projekata u 2022. godini.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL IZDVOJILA SREDSTVA FUDBALSKOM KLUBU „RESPEKT“ ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECI VULNERABILNE ROMSKE POPULACIJE
KOMPANIJA HIFA-OIL IZDVOJILA SREDSTVA FUDBALSKOM KLUBU „RESPEKT“ ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU I DJECI VULNERABILNE ROMSKE POPULACIJE

Kompanija Hifa-Oil izdvojila je finansijska sredstva za podršku i pomoć u organizaciji Fudbalskog kluba „Respekt“ i time nastavila sa realizacijom društveno-odgovornih projekata u 2022. godini.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL SA ČLANICAMA  EURO-METALI I EURO-ROAL SUFINANCIRA ODLAZAK UČENICE SREDNJE ŠKOLE NA SVJETSKO TAKMIČENJE „Teeneagle Competition“ U LONDON
KOMPANIJA HIFA-OIL SA ČLANICAMA EURO-METALI I EURO-ROAL SUFINANCIRA ODLAZAK UČENICE SREDNJE ŠKOLE NA SVJETSKO TAKMIČENJE „Teeneagle Competition“ U LONDON

Društveno-odgovorna kompanija Hifa-Oil zajedno sa svojim kćerkama kompanijama Euro-Metali i Euro-Roal, odlučila se za sufinanciranje odlaska na takmičenje u London učenice četvrtog razreda srednje škole.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL