Hifa-Oil

ISOMAX

ISOMAX goriva

ISOMAX goriva

ISOMAX goriva


ISOMAX DIZEL

Danas je industrija suočena sa povećanom potrošnjom od strane potrošača za poboljšanim performansama kao i sa globalnom težnjom da se smanji zagađenost zraka prouzrokovana korištenjem goriva. U 21. stoljeću se na tržištu nalazi širok spektar tehnologija dizel motora od indirektnog ubrzavanja (IDI) do CRDI – uobičajenog direktnog ubrizgavanja, te svaki od ovih predstavlja izazov, dok se od goriva zahtjievaju vrhunske performanse.

Upotreba i primjena

Isomax dizel je višenamjenski dizelski dodatak nove generacije namijenjen poboljšanju svojstava i karakteristika dizel goriva (bez obzira na njihov sastav i porijeklo) u standardnim i modernim dizelskim motorima.

Svojstva i prednosti

Isomax dizel kompatibilan sa dizel motorima sa indirektnim ubrizgavanjem i novim tehnologijama motora common-rail sa direktnim ubrizgavanjem. Nudi sljedeće prednosti dokazane u laboratorijima i potvrđene ispitivanjima motora (uključujući CEC F23-A-01 XUD9 <50% i CEC F08-098 DW10> -2%)

 1. Održava mlaznice za ubrizgavanje čistim i uklanja postojeće naslage (‘clean-up’ efekt), zadržava originalni dizajn i efikasnost spreja goriva u komori za sagorijevanje
 2. Sprječava nastajanje unutarnjih naslaga kod dizelskih ubrizgavača (Internal Diesel Injector Deposits - IDID, “lacquering”).
 3. Štiti sistem goriva od korozije.
 4. Povećava oksidacijsku stabilnost biodizela i poboljšava filtrabilnost.
 5. Znatno smanjuje tendenciju pjenjenja dizel goriva.
 6. Održava sposobnost odvajanja voda/gorivo.
 7. Produžuje radni vijek motora, poboljšava vozna svojstva vozila i smanjuje troškove održavanja vozila.
 8. Sprječava povećanje potrošnje goriva sa vremenom i štetne emisije.

 

ISOMAX BENZIN

Kao i sa dizelima, tehnologija benzinskih motora i goriva rapidno napreduje te donosi nove izazove i industriji. Tržišni udio motora sa direktnim ubrizgavanjem benzina (DIG) rapidno se povećava.

Upotreba i primjena

Isomax benzin je nova generacija multifunkcijskog aditiva za benzin. Pruža izvanrednu ćistoću motora za sve tehnologije motora (uključujući direktno ubrizgavanje) i sve vrste mješavina benzina (uključujući benzin sa dodatkom etanola do 10%) uključujući anti koroziju, odvajanje vode, spječavanje lijepljenja ventila  i poboljšanje svojsta maziva. Isomax benzin omogućava postizanje svih perfrmansi koje su u skladu sa EPA, Top Tier, World Wide Fuel Chart kategorijama. Također je odobren od strane „Kineskih standarda za benzin“

Svojstva i prednosti

Isomax benzin je testiran standardnim procedurama i testovima motora (CEC i ASTM) kao dodatak internim testiranjima, terenskim i laboratorijskim testiranjima. Pruža sljedeće performanse:

 1. Održava sistem za dovod goriva čistim i efikasno sprečava nastanak naslage na karburatoru, brizgaljkama, ventilima i usisnim razvodnicima, uključujući motore sa direktnim ubrizgavanjem.
 2. Otklanja postojeće naslage (“clean-up” efekt>40%).
 3. Poboljšava vozna svojstva (lakši start i rad u praznom hodu, manje neravnomjernog rada i problema kod ubrzavanja).
 4. Štiti sistem dovoda goriva od korozije.
 5. Omogućuje električnu provodljivost benzina (nema elektrostatičkog pražnjenja tokom transporta)
 6. Sprečava pojavu ljepljenja ventila.
 7. Produžuje radni vijek motornog ulja.
 8. Smanjuje troškove održavanja vozila.

 

Isomax benzin ne utiče na ostala svojstva benzina (oktanski broj, oksidacijsku stabilnost). Potpuno je organski (bez pepela) i ne sadrži halogenirane ili čestice na bazi metala u svom sastavu. Isomax benzin je pogodan za tretiranje benzina koji sadrži do 10% etanola.

Aditiviv korišteni za Isomax benzin su registrovani na Američkoj EPA listi benzinskih aditiva.

Povezani sadržaj

Članice grupacije HIFA OIL