Hifa-Oil

Novosti

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Sarajevo, 19. septembar 2019. - Hifa Oil dobitnik je ovogodišnje nagrade “Pečat 100 najvećih”, najvećeg priznanja Poslovnih novina u okviru ovogodišnjeg izbora “100 najvećih u BiH”. Na gala svečanosti održanoj sinoć u ime kompanije Hifa Oil ovu prestižnu nagradu primio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave kompanije. Nagradu je uručio Mirko Šarović ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Pečat 100 najvećih u BiH, pripao je ove godine kompaniji Hifa Oil kao priznanje za rekordan rast u svim segmentima i za ukupne rezultate poslovanja koji podrazumijevaju doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede, kao i doprinos lokalnoj zajednici. Kontinuirano ulaganje, te širenje poslovanja u regiji, bili su dodatni motiv žiriju da kompaniju iz Tešnja nagradi najvećom nagradom ovogodišnjeg natječaja.

Kako navode u Poslovnim novinama, specijalno priznanje „Pečat 100 najvećih u BiH“ dodjeljuje se najboljim i najuspješnijim kompanijama prema svim kriterijima. „Pečat 100 najvećih u BiH“ daje garanciju uspješnosti, a poslovnim partnerima i široj društvenoj zajednici šalje potvrdu da je riječ o kompaniji koja je opredijeljena ka razvoju. To je i signal potencijalnim investitorima da prepoznaju poslovne prilike i realiziraju nove projekte u BiH.

“Izuzetna nam je čast da smo upravo mi dali 'pečat' ovogodišnjem izboru «100 najvećih u BiH». Ovo je ujedno i velika obaveza da istrajemo u našim poslovnim vizijama. Bosna i Hercegovina ima nesumnjivi potencijal da se nametne u privrednom smislu, i naša kompanija je uz sve ostale koje su večeras tu, pravi primjer kako se izgradnjom svijesti i prije svega ljudskog potencijala, znanjem i zalaganjem može do pobjede. Veliko hvala na ovom velikom prizanju», izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije.

Poslovne novine večeras su po 32. put dodijelile priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH prema rezultatima poslovanja u 2018. godini.

Vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, tešanjska Hifa Oil, nastavila je sa rekordnim poslovanjem i u ovoj godini.  U prvih šest mjeseci 2019. godine povećala je promet za 20 posto u odnosu na isti period lani. 

Prošle godine distribuirano je ukupno 350.000 tona naftnih derivate, od čega je preko 155.000 tona putnih bitumena i mazuta. Više od 110.000 derivata distribuirano je u susjedne zemlje, uključujući zemlje Europske unije. Izvoz je realiziran na tržišta Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Pored izvoza “crnih” derivata koji se razvija već 10 godina, više od četiri godine traje uspješan izlazak Hifa Oil na iznozemna tržišta i sa “bijelim” naftnim derivatima.

Snažnom rastu doprinjela je također i odluka ulaska u sektor maloprodaje. U posljednje dvije godine Hifa Oil je otvorila ukupno 11 benzinskih pumpi pod brendom Euro Oil. Također, Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd.

Kada se govori o investicijama unutar Hifa Oil, značajno je istaći moderne i po evropskim standardima izgrađene benzinske pumpe, najveći i najsavremeniji terminal u Bosni i Hercegovini u Zenici, investicije u vozne jedinice kako za potrebe prevoza goriva, tako i za potrebe aerodroma, ulaganja u druge terminalske sadržaje i sl., a tu su i ulaganja u milionskim iznosima u okviru Hifa Oil Grupacije u kompanijama kćerkama Euro Metali, Euro Roal, te Euro Stil, kao i kroz kupovinu njemačke fabrike – lidera za proizvodnju pvc profila LB.Profile GmbH.

Povezani sadržaj

HIFA OIL OPRAVDALA POSJEDOVANJE CERTIFIKATA ISO 9001 I ISO 14001
HIFA OIL OPRAVDALA POSJEDOVANJE CERTIFIKATA ISO 9001 I ISO 14001

U poslovnom svijetu riječ kvalitet je zasigurno smjernica za uspijeh. Upravljanje kvalitetom, standardi i norme pomažu kompaniji da uspješno posluje u svim segmentima. Vodeći se tim Hifa Oil je opravdala posjedovanje certifikata ISO 9001 i ISO 14001.

Pročitaj više
Kompanija Hifa Oil je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera –  PIRO PROMET Tešanj
Kompanija Hifa Oil je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – PIRO PROMET Tešanj

S ponosom vam predstavljamo dvadesettrećeg ISOMAX partnera – PIRO PROMET Tešanj

Pročitaj više
Hifa Oil otvara terminal po svjetskim standardima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo
Hifa Oil otvara terminal po svjetskim standardima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oil-a ističe važnost međusobne saradnje i podrške aerodromima u BiH i avio kompanijama.

Pročitaj više
Kompanija Hifa Oil je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – Barel d.o.o. Velika Kladuša
Kompanija Hifa Oil je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – Barel d.o.o. Velika Kladuša

Kompanija Hifa Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – Barel d.o.o. Velika Kladuša. Isomax premium gorivo za benzinske i dizelske motore, sada možete pronaći i na benzinskoj pumpi Barel, koja se nalazi na adresi Žrtava fašizma bb, granicni prelaz Maljevac, Velika Kladuša.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL