Hifa-Oil

Novosti

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Hifa Oil dobitnik ovogodišnjeg glavnog priznanja Poslovnih novina - “Pečat 100 najvećih”

Sarajevo, 19. septembar 2019. - Hifa Oil dobitnik je ovogodišnje nagrade “Pečat 100 najvećih”, najvećeg priznanja Poslovnih novina u okviru ovogodišnjeg izbora “100 najvećih u BiH”. Na gala svečanosti održanoj sinoć u ime kompanije Hifa Oil ovu prestižnu nagradu primio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor i član Uprave kompanije. Nagradu je uručio Mirko Šarović ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Pečat 100 najvećih u BiH, pripao je ove godine kompaniji Hifa Oil kao priznanje za rekordan rast u svim segmentima i za ukupne rezultate poslovanja koji podrazumijevaju doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede, kao i doprinos lokalnoj zajednici. Kontinuirano ulaganje, te širenje poslovanja u regiji, bili su dodatni motiv žiriju da kompaniju iz Tešnja nagradi najvećom nagradom ovogodišnjeg natječaja.

Kako navode u Poslovnim novinama, specijalno priznanje „Pečat 100 najvećih u BiH“ dodjeljuje se najboljim i najuspješnijim kompanijama prema svim kriterijima. „Pečat 100 najvećih u BiH“ daje garanciju uspješnosti, a poslovnim partnerima i široj društvenoj zajednici šalje potvrdu da je riječ o kompaniji koja je opredijeljena ka razvoju. To je i signal potencijalnim investitorima da prepoznaju poslovne prilike i realiziraju nove projekte u BiH.

“Izuzetna nam je čast da smo upravo mi dali 'pečat' ovogodišnjem izboru «100 najvećih u BiH». Ovo je ujedno i velika obaveza da istrajemo u našim poslovnim vizijama. Bosna i Hercegovina ima nesumnjivi potencijal da se nametne u privrednom smislu, i naša kompanija je uz sve ostale koje su večeras tu, pravi primjer kako se izgradnjom svijesti i prije svega ljudskog potencijala, znanjem i zalaganjem može do pobjede. Veliko hvala na ovom velikom prizanju», izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije.

Poslovne novine večeras su po 32. put dodijelile priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH prema rezultatima poslovanja u 2018. godini.

Vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, tešanjska Hifa Oil, nastavila je sa rekordnim poslovanjem i u ovoj godini.  U prvih šest mjeseci 2019. godine povećala je promet za 20 posto u odnosu na isti period lani. 

Prošle godine distribuirano je ukupno 350.000 tona naftnih derivate, od čega je preko 155.000 tona putnih bitumena i mazuta. Više od 110.000 derivata distribuirano je u susjedne zemlje, uključujući zemlje Europske unije. Izvoz je realiziran na tržišta Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. Pored izvoza “crnih” derivata koji se razvija već 10 godina, više od četiri godine traje uspješan izlazak Hifa Oil na iznozemna tržišta i sa “bijelim” naftnim derivatima.

Snažnom rastu doprinjela je također i odluka ulaska u sektor maloprodaje. U posljednje dvije godine Hifa Oil je otvorila ukupno 11 benzinskih pumpi pod brendom Euro Oil. Također, Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd.

Kada se govori o investicijama unutar Hifa Oil, značajno je istaći moderne i po evropskim standardima izgrađene benzinske pumpe, najveći i najsavremeniji terminal u Bosni i Hercegovini u Zenici, investicije u vozne jedinice kako za potrebe prevoza goriva, tako i za potrebe aerodroma, ulaganja u druge terminalske sadržaje i sl., a tu su i ulaganja u milionskim iznosima u okviru Hifa Oil Grupacije u kompanijama kćerkama Euro Metali, Euro Roal, te Euro Stil, kao i kroz kupovinu njemačke fabrike – lidera za proizvodnju pvc profila LB.Profile GmbH.

Povezani sadržaj

U Brčkom otvorena 15. po redu Hifa Oil benzinska pumpa
U Brčkom otvorena 15. po redu Hifa Oil benzinska pumpa

Hifa Oil, najuspješniji privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH, otvorila je 15. po redu Hifa Oil – Euro Oil benzinsku pumpu u Brčkom. Ova kompanija iduće sedmice otvorit će još dvije benzinske pumpe u Bijeljini, a u toku godine planirano je otvaranje još nekoliko maloprodajnih objekata u Sarajevu i na području Hercegovine.

Pročitaj više
Kakanj Petrol d.o.o. je novi partner Isomax mreže
Kakanj Petrol d.o.o. je novi partner Isomax mreže

Kakanj Petrol d.o.o. posluje sa dvije benzinske pumpe na lokaciji 311. lahke brigade i Bjelavići bb, Kakanj, a na obje lokacije od 1.maja možete pronaći ISOMAX (benzin i dizel) aditivirano gorivo. Zadovoljstvo nam je što našim kupcima možemo ponuditi ISOMAX, vrhunsko gorivo koje je razvila kompanija Hifa Oil, jer znamo da je ova kompanija sinonim za kvalitet, a imamo dobru saradnju već godinama, poručili su iz kompanije Kakanj Petrol d.o.o.

Pročitaj više
Mreža ISOMAX partnera raste, novi partner je CAT doo
Mreža ISOMAX partnera raste, novi partner je CAT doo

„Naši osnovni ciljevi su stvaranje novih vrijednosti, održavanje poslovne stabilnosti i konstantan rast i razvoj naše kompanije. Ključnu ulogu u tome imaju dobra partnerstva, a kompanija Hifa Oil pouzdan nam je partner već godinama. Ne sumnjamo da će viskokvalitetno gorivo ISOMAX doprinijeti našem uspješnijem poslovanju te ostvarenju naših poslovnih ciljeva. Zadovoljni smo što našim kupcima možemo ponuditi kvalitet kakav zaslužuju“, rekao je Alen Šabanović, direktor CAT d.o.o.

Pročitaj više
Novi ISOMAX partner je IBRAHIMOVIĆ-OIL
Novi ISOMAX partner je IBRAHIMOVIĆ-OIL

‘’IBRAHIMOVIĆ OIL iz godine u godinu ulaže u poslovne aktivnosti, razvija se prateći trendove na tržištu te zahvaljujući konstantnom radu izrasli smo u vodeću kompaniju u oblasti naftnog sekrotra u Unsko-sanskom kantonu. Sa željom da unaprijedimo poslovanje ostvarena je i saradnja sa našim dugogodišnjim partnerom, koja podrazumijeva uvođenje ISOMAX goriva u našu ponudu. Želja da naši korisnici imaju pristup najkvalitetnijoj nafti je pokretač ovog koncepta, sa kojim ćemo,vjerujemo,uskoro imati impresivne rezultate’’ saopćeno je iz kompanije IBRAHIMOVIĆ d.o.o.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL