Hifa-Oil

Prodaja

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Sektor “Prodaja i distribucija Petrohemijskih proizvoda” osnovan je krajem 2017.godine sa sjedištem u Doboju.

Strategija razvoja ovog biznisa je da se industrijskim potrošačima u BiH, ali i u cijeloj regiji, ponudi sigurno i brzo snadbijevanje Low Density (LDPE), Linear Low Density (LLDPE) i High Density (HDPE) polietilenskih materijale za proizvodnju industrijskih PE i strech folija, Expandable Polystyrene materijala za proizvodnju građevinskog i ambalažnog stiropora, S-PVC materijala za proizvodnju dry blenda za proizvodnju PVC profila, sirovina za proizvodnju PET ambalaže kao i mnoge druge vrste materijala koje su tražene od strane industrijskih potrošača u regiji.


Iako je prvenstveni cilj razvoja ovog sektora pružanje usluga distribucije i prodaje na tržištu Jugoistične Evrope, veoma brzo ovaj je sektor započeo i sa prodajom i to na tržištima Njemačke i Turske.

Povezani sadržaj

Nursan Trailers
Nursan Trailers

Nursan Trailer je proizvođač poluprikolica od 1991.godine. Iz svog proizvodnog asortimana nude cisterne za prijevoz crnih i bijelih derivata, cisterne za prijevoz plina, cisterne i bulkeri za prijevoz cementa i drugih praškastih materija kao i sve druge vrste tankera i cisterni za drumski saobraćaj. Do sada su njihovi proizvodi isporučeni u 23 zemlje Europe, Azije i Afrike.

Pročitaj više
LPG i JET gorivo
LPG i JET gorivo

Kao najznačajniji privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil, od 2017. godine započela je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu opskrbljivati JET gorivom najveće svjetske zrakoplovne kompanije.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija bitumena i mazuta
Prodaja i distribucija bitumena i mazuta

U 2020.godini prodaja crnih derivate iznosila je 88.805 hiljada tona od čega je 26.794 hiljade tona otišlo na ino-tržišta. Najveća prodaja i distribucija na ino-tržištu odnosila se na tržište Slovenije kada je riječ o bitumenu(38.59%) i tržište Makedonije kada govorimo o prodaji i distribuciji mazuta(77.74%).

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „bijelih derivata“
Prodaja i distribucija „bijelih derivata“

Hifa-Oil je od godine osnivanje pa svake naredne poslovne godine ostvarivala sve bolje poslovne rezultate u segmentu prodaje bijelih derivata, nudeći na tržištu uvijek kvalitetne bijele derivate iz više izvora snabdijevanja, a sve u zavisnosti od želja i potreba poslovnih partnera.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL