Hifa-Oil

Prodaja

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Sektor “Prodaja i distribucija Petrohemijskih proizvoda” osnovan je krajem 2017.godine sa sjedištem u Doboju.

Strategija razvoja ovog biznisa je da se industrijskim potrošačima u BiH, ali i u cijeloj regiji, ponudi sigurno i brzo snabdijevanje Low Density (LDPE), Linear Low Density (LLDPE) i High Density (HDPE) polietilenskih materijala za proizvodnju industrijskih PE i strech folija, Expandable Polystyrene materijala za proizvodnju građevinskog i ambalažnog stiropora, S-PVC materijala za proizvodnju dry blenda za proizvodnju PVC profila, sirovina za proizvodnju PET ambalaže kao i mnoge druge vrste materijala koje su tražene od strane industrijskih potrošača u regiji.

Iako je prvenstveni cilj razvoja ovog sektora pružanje usluga distribucije i prodaje na tržištu Jugoistične Evrope, veoma brzo ovaj je sektor započeo i sa prodajom na tržištima Njemačke i Turske.

Hifa-Oil i Socar jačaju poslovnu saradnju

U sjedištu kompanije Petkim, kćerke naftne kompanije Socar iz Azerbejdžana organizovan je sastanak na kojem je potvrđena zajednička saradnja u dijelu snabdjevanja proizvodima koje proizvodi ili uvozi Petkim i pokazana je zajednička volja da Hifa-Oil nastavi biti ključni distributer tih proizvoda za pojedina tržišta u Jugoistočnoj Evropi. Sastanak potvrđuje da dvije velike grupacije nastavljaju unaprijeđenje međusobnog poslovnog odnosa te daju podršku jedni drugima u distribuciji proizvoda kompanije Petkim. Hifa-Oil je naftna kompanija koja u svom portofoliu ima i značajan sektor koji distribuira petrohemijske prozvode i predstavlja lidera i u ovoj branši.

viber_image_2023-05-24_10-49-48-842.jpg - Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

viber_image_2023-05-24_10-49-48-794.jpg - Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

Povezani sadržaj

LPG
LPG

LPG( liquified petroleum gas ) ili TNG (tečni naftni gas) je derivat koji nastaje preradom nafte, mješavinom dva ugljikovodonika, propana i butana. Kao energent ima veoma raširenu upotrebu u industriji, domaćinstvima kao i za pogon motornih vozila.

Pročitaj više
JET gorivo
JET gorivo

Kao najznačajniji privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija HIFA – OIL od 2017. godine na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu započela je opskrbljivati JET gorivom najveće svjetske zrakoplovne kompanije.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija “Crnih derivata”
Prodaja i distribucija “Crnih derivata”

Kada se uzme u obzir količina plasiranog bitumena na tržištu BiH, HIFA – OIL je već dugi niz godina najpouzdaniji i najtraženiji dobavljač zahvaljujući pravovremenom i kontinuiranom snabdijevanju brojnih referentnih projekata, što nam daje apsolutnu lidersku poziciju na tržištu bitumena sa izrazito visokim učešćem.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „Bijelih derivata“
Prodaja i distribucija „Bijelih derivata“

HIFA – OIL je od samog osnivanja ostvarivala sve bolje poslovne rezultate iz godine u godinu u segmentu prodaje bijelih derivata, nudeći ih na tržištu uvijek i iz više izvora snabdijevanja, a sve u zavisnosti od želja i potreba poslovnih partnera.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL