Hifa-Oil

Novosti

U Sarajevu svečano otvorene Hajr česma i nova benzinska pumpa Hifa Oil - Euro Oil

U Sarajevu svečano otvorene Hajr česma i nova benzinska pumpa Hifa Oil - Euro Oil

U Sarajevu svečano otvorene Hajr česma i nova benzinska pumpa Hifa Oil - Euro Oil

Nakon obraćanja predstavnika mjesne zajednice Švrakino 2, zatim Izudina Ahmetlića vlasnika i direktora kompanije Hifa OIl, i Semira Efendića načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, Hajr česma je svečano otvorena zajedno sa članovima porodica šehida i palih boraca ovog naselja.

 

Kao izvor koji je koristilo stanovništvo cijelog naselja, tekuća voda je postojala i ranije. Sedamdesetih godina stanovništvo se samoincijativno organiziralo i postojeći izvor koji je bio od dasaka su betonirali i tako koristili za piće. U toku posljednjeg rata izvor-voda je bila od velike koristi stanovništvu sa lijeve i desne strane saobraćajnice jer gradski vodovod nije bio u funkciji. Čak je i jedna osoba poginula čekajući u redu za vodu na ovom izvoru jer je često granatiran.

“Nekoliko godina poslije rata, česma je zapostavljena, a analiza vode prije dvije godine pokazala je da voda nije za piće. Kupovinom zemljišta kada su krenuli radovi na izgradnji novih objekata Hifa Oil, predstavnici naselja su tražili da im sačuvamo izvor jer je to u toku rata bila česma spasa za ovaj kraj. Hajr česmu je donirala moja majka kada je čula cijelu priču, a Hifa Oil je obećala predstavnicima mjesne zajednice da ćemo postojeću i neuslovnu česmu srušiti, očistiti, dovesti je u funkciju, te sagraditi novu i bolju, i predati na upotrebu”, kazao je Izudin Ahmetlić izvršni direktor kompanije Hifa Oil.

Odmah nakon otvorenja Hajr česme, u neposrednoj blizini, upriličeno je i otvaranje nove benzinske pumpe Hifa Oil, u kojoj od danas radi 15 novih radnika koji su većinom iz naselja Švrakino. Riječ je o novom brandu Hifa Oil  - Euro Oil koji je spoj savremene i po evropskim standardima sagrađene benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, kao što su super market, te mini resotoran. Sa novim vizuelnim identitetom i konceptom koji objedinjava točenje goriva, shopping i servis vozila, novi brand Euro Oil pozdrazumijeva i nova ulaganja i nova radna mjesta sa ciljem značajnijeg ulaska kompanije u segment maloprodaje, a koji će osim Euro Oila uključiti još jedan novi brand komapnije - Euro Marketi.    

Sa 4.500 artikala na 400 kvadratnih metara i raznovrsnim sadržajima sve je prilagođeno izvanrednom ugođaju svakog kupca. Zato danas uistinu možemo kazati da smo postavili nove standarde u segmentu maloprodaje, navodi se u saopćenju kompanije Hifa Oil.

Za prvih 200 kupaca osigurano je besplatno točenje 10 litara goriva.

 

O Hifa Oil Grupaciji

 

Hifa Oil bilježi ove godine 15 godina postojanja. Riječ je o lideru u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona. Ovogodišnji investicijski ciklus kompanije praćen je otvaranjem 162 nova radna mjesta. Riječ je u najvećem broju o mladim i stručnim kadrovima, koji su prošli obuku, seminare, ali i certfikaciju za rad sa EUFOR-om i rad na aerodromima.

Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, ukupni godišnji prometi naših kompanija već dosežu iznos od blizu pola milijarde KM, a dobiti se računaju u dvocifrenom milionskom iznosu, no mi svoje poslovanje, osim ovih parametara gradimo na drugim važnim osnovama i postulatima, kao što su razvoj ljudskih potencijala, društvena odgovornost i unaprijeđenje ekoloških sistema. Sa novim brandovima EURO OIL i EURO MARKETI kompanija ima u planu značajniji ulazak u sektoru maloprodaje na novim benzinskim pumpama.

Povezani sadržaj

Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji  najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!
Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!

Nakon višemjesečnih pregovora, kompanija Hifa Oil - najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata je potpisala ugovor o izgradnji solarne elektrane po sistemu „ključ u ruke“ sa kompanijom Swisslion Takovo.

Pročitaj više
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”

Studenti, asistenti, prodekani i dekani državnih Ekonomskih fakulteta iz Tuzle, Zenice, Sarajeva, Mostara, Pala kao i privatnih ekonomskih fakulteta Sarajevo School of Science and Technology te International Burch University su imali priliku čuti priču uspješnih poslovnih ljudi iz Hifa-Oil Grupacije, direktora kompanija te vlasnika grupacije.

Pročitaj više
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice

Kompanija Hifa – Oil najveći privatni naftni distributer sa svojim timom je prije 3 sedmice osvojila nagradu za najviše prikupljenih novčanih sredstava na online platformi Race for the Cure.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL