Hifa-Oil

Novosti

USPJEŠAN POSAO NA AUTOPUTU KOSOVO-ALBANIJA

USPJEŠAN POSAO NA AUTOPUTU KOSOVO-ALBANIJA

USPJEŠAN POSAO NA AUTOPUTU KOSOVO-ALBANIJA

Jedan od vodećih naftnih distributra u BiH, HIFA-OIL je u proteklim danima uspješno okončala projekat snabdijevanja putnim bitumenima izvođače na autoputu koji povezuje Kosovo i Albaniju.

Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu u regiji na kojem su bile angažovane poznate građevinske kompanije Bechtel i Enka dok je investitor bila Vlada Kosova.

Predstavnici HIFA-OIL-a su pozvani na svečano otvaranje sekcije 5 autoputa Kosovo-Albanija, a izvođači radova su iskazali veliko zadovoljstvo poslovnim odnosima i logističkim sposobnostima firme HIFA-OIL da odgovori velikim projektima.

Izlazak na tržišta regije je zahtijevao veliku organizacionu i logističku pripremu a HIFA-OIL je uspješno odgovorila tim izazovima i u protekle dvije godine postala snabdjevač koji naftne derivati isporučuje u veliki broj zemalja regije uključujući Austriju, Albaniju i Bugarsku.

Trend rasta prodaje na tržištima regije je nastavljen i u ovoj godini pa je u dosadašnjem dijelu godine isporučeno oko 10.000 tona naftnih derivata više nego u istom periodu prošle godine.

Prodaja naftnih derivata je povećana i na tržištu BiH pa je za 11 mjeseci ove godine prodano 10 posto više nego prošle godine što je izuzetan rezultat imajući u vidu da se prema podacima ministarstva trgovine, potrošnja naftnih derivata u BiH smanjila za oko 5 posto. Na osnovu ovih rezultata, može se očekivati da i 2013. godina za HIFA-OIL bude uspješna i pored ekonkomskih teškoća u kojem se region nalazi.

Povezani sadržaj

Članice grupacije HIFA OIL