Hifa-Oil

Prodaja

Prodaja i distribucija bitumena i mazuta

Prodaja i distribucija bitumena i mazuta

Prodaja i distribucija bitumena i mazuta

U 2017. godini HIFA-OIL je plasirala preko 150.000 tona svih vrsta bitumena i mazuta, gdje su neki od bitumena zbog svoje specifičnosti posebno osjetljivi kada je u pitanju utovar, prevoz i istovar, što zahtjeva temeljito poznavanje svih vrsta bitumena. Od gore navedene prodane količine bitumena, preko 85.000 tona se odnosi na ino-tržišta kao što su: Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija, čime firma HIFA-OIL doo održava lidersku poziciju i u okruženju kada je u pitanju plasman bitumena, ali i lidersku poziciju u distribuciji mazuta u BIH . Ovakav poslovni rezultat u kupo-prodaji tzv. Crnih derivata je dijelom i rezultat činjenice da naša firma ima zaključene ugovore o kupo-prodaji sa svim Rafinerijama koje gravitiraju BIH, ali i šire.

Značajno je za istaći da se širi i broj tržišta tako da i u vidu nabavke i prodaje HIFA OIL ide korak dalje prema zemljama poput Češke, Slovačke, Poljske, Njemačke, Rusije, vjerujući da svojim kvalitetom usluge, organizacijskim i drugim prednostima može zadovoljiti ova i slična tržišta.

Također, za ozbiljan pristup u oblasti prodaje bitumena važno mjesto zauzimaju i prevozne jedinice. HIFA-OIL posjeduje flotu specijalizovanih cisterni za prevoz bitumena ali HIFA-OIL posjeduje flotu specijalizovanih cisterni za prevoz bitumena ali istovremeno imamo i zaključene ugovore sa drugim prevoznicima kako iz BiH tako i iz regiona, što znači da u zavisnosti od potreba raspolažemo sa velikim brojem prevoznih jedinica za bitumen koje mogu udovoljiti potrebama i zahtjevima bilo kojeg infrastrukturnog projekta na prostoru jugoistočne Europe. Ukupan broj asfaltnih baza koje snabijevamo prelazi više od 80 i one su garant kvaliteta usluge i uspješne saradnje.

Kada se uzme u obzir količina plasiranog bitumena na tržištu BiH, HIFA-OIL je već dugi niz godina najpouzdaniji i najtraženiji dobavljač zahvaljujući pravovremenom i kontuiniranom snabdijevanju brojnih referentnih projekata, što nam daje apsolutnu lidersku poziciju na tržištu bitumena sa učešćem većim od 70 % Imajući u vidu naše dosadašnje reference te uzimajući u obzir veliki zamah u pogledu novih projekata cestogradnje kako na tržištu BiH tako i na tržištima regije, ističemo da smo u potpunosti spremni odgovoriti na sve zahtjeve kupaca uključujući i najsloženije izazove u bilo kojem segmentu snabdijevanja bitumenom.

Povezani sadržaj

Nursan Trailers
Nursan Trailers

Nursan Trailer je proizvođač poluprikolica od 1991.godine. Iz svog proizvodnog asortimana nude cisterne za prijevoz crnih i bijelih derivata, cisterne za prijevoz plina, cisterne i bulkeri za prijevoz cementa i drugih praškastih materija kao i sve druge vrste tankera i cisterni za drumski saobraćaj. Do sada su njihovi proizvodi isporučeni u 23 zemlje Europe, Azije i Afrike.

Pročitaj više
LPG i JET gorivo
LPG i JET gorivo

HIFA OIL je u veoma kratkom vremenu postala i značajan snabdjevač LPG i auto plina za potrebe kupaca na tržištu Bosne i Hercegovine i veoma brzo zauzela jednu od ključnih pozicija u snabdjevanju ovim derivatom.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „bijelih derivata“
Prodaja i distribucija „bijelih derivata“

Kompanija Hifa-Oil je osnovana 2002. Godine, sa ciljem da između ostalog, na tržištu bijelih naftnih derivata (goriva) razlilčitim privrednim subjektima bude jak oslonac u segmentu snabdijevanja bijelim derivatima, te je vrijeme pokazuje u potpunosti opravdala utvrđeni cilj.

Pročitaj više
Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“
Prodaja i distribucija „ Petrohemijskih proizvoda“

S ciljem proširenja poslovanja i ulaska  nove industrijske grane Uprava Hifa-Oila je odlučila da formira sektor koji će se baviti prodajom i distribucijom petrohemijskih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL