Hifa-Oil

Novosti

HIFA OIL GRUPACIJA: EURO-METALI KUPILI MERSTEEL, NEKADAŠNJEG SLOVENSKOG GIGANTA

HIFA OIL GRUPACIJA: EURO-METALI KUPILI MERSTEEL, NEKADAŠNJEG SLOVENSKOG GIGANTA

HIFA OIL GRUPACIJA: EURO-METALI KUPILI MERSTEEL, NEKADAŠNJEG SLOVENSKOG GIGANTA

Na ovaj način Euro-Metali su učvrstili svoju lidersku poziciju na domaćem tržištu sa perspektivom snažnijeg nastupa u regiji jugoistočne Evrope. Nakon kupovine njemačke kompanije, zatim "Terminala" Željezare Zenica, akvizicijom slovenskog Mersteela nastavljen je investicioni ciklus Hifa Oil Grupacije najavljen početkom 2017. godine.

Mersteel d.o.o. Sarajevo je firma kćerka "Mersteel d.o.o. Naklo" iz Slovenije. Mersteel je bio lider na prostoru bivše Jugoslavije u distribuciji čelika sve do ekonomske krize 2009. godine kada su doživjeli veliki pad u prometima, a koji se zadržao sve do 2016. godine. U vrijeme svoga liderstva na tržištu bili su sinonim za kvalitet, organiziranost i pouzdanost u svim zemljama regije. Svoje liderstvo kompanija je zadržala u Sloveniji.

- Prije samo nekoliko godina bilo je nezamislivo da bi neka kompanija iz Bosne i Hercegovine mogla kupiti Mersteel. Danas smo u prilici objaviti ovu vijest o akviziciji, čime Euro - Metali, zajedno sa cijelom Hifa Oil Grupacijom, nastavljaju investicioni ciklus koji smo najavili početkom ove godine - izjavio je direktor kompanije Euro - Metali Jasmin Subašić.

Ovom investicijom Euro – Metali dobijaju najkvalitetnije opremljen objekat na području jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Najveći dio skladišta je robotiziran i automatizovan, te predstavlja posljednju riječ tehnologije. Tako Euro – Metali ulaze u viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu "rame uz rame" sa renomiranim evropskim steel - centrima.

- Sa novih 7.000 m2 najsavremenijeg zatvorenog skladišnog prostora bit ćemo u prilici ponuditi kupcima viši nivo usluge. Euro - Metali su i do sada svoju konkurentsku prednost bazirali na usluzi i servisu prema kupcima, uključujući kvalitetan asortiman proizvoda - kazao je Subašić.

Hifa Oil, vlasnik kompanije Euro – Metali, lider je u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20 posto udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivata na domaćem i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama regiona, saopćeno je iz Euro-Metala.

Povezani sadržaj

15. PARTNER SE PRIDRUŽIO ISOMAX MREŽI
15. PARTNER SE PRIDRUŽIO ISOMAX MREŽI

Mališić MP d.o.o. Čitluk je petnaesti partner koji se pridružio Isomax mreži i u svoju ponudu uvrstio visokokvalitetno Isomax gorivo. Benzinske pumpe Mališić Petrol nalaze se na adresi Put za Ljubuški broj 2 Međugorje i Zvirovići bb Čapljina te na obje lokacije možete pronaći Isomax benzin i dizel aditivirano gorivo visokih performansi.

Pročitaj više
14. ISOMAX PARTNER JE SELAK D.O.O. ČITLUK
14. ISOMAX PARTNER JE SELAK D.O.O. ČITLUK

Rapidan rast Isomax mreže nastavlja se pridruživanjem još jednog Isomax partnera u Čitluku, Selak d.o.o. Selak d.o.o. posluje sa dvije benzinske pumpe na adresi Neretvanska 53 i Kralja Tomislava 180 te Vam je na obje ove lokacije sada dostupno visokokvalitetno Isomax aditivirano gorivo.

Pročitaj više
OIL MEĐUGORJE D.O.O. PRIDRUŽIO SE MREŽI ISOMAX PARTNERA
OIL MEĐUGORJE D.O.O. PRIDRUŽIO SE MREŽI ISOMAX PARTNERA

Isomax, visokokvalitetno premium gorivo za benzinske i dizelske motore sada možete pronaći i na benzinskoj pumpi Oil Međugorje d.o.o. koja se nalazi na adresi Ulica Majke Terezije br.17 Čitluk.

Pročitaj više
EUROTRANS BP JE 12. ISOMAX PARTNER
EUROTRANS BP JE 12. ISOMAX PARTNER

Isomax mreža partnera nastavlja svoju ekspanziju, a dvanaesti Isomax partner koji je u svoju ponudu uveo Isomax gorivo je Eurotrans d.o.o. Gradačac. Na Eurotrans benzinskoj pumpi, na adresi Šehitluci 80 u Gradačcu, možete pronaći Isomax gorivo Hifa Oil-a razvijeno u saradnji sa 4. najvećim proizvođačem nafte u svijetu – francuskom naftnom kompanijom Total.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL