Hifa-Oil

Novosti

ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ

ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ

ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ

Nakon dvogodišnje pauze, zbog pandemije Covid-19, ove godine je potvrđeno održavanje 16. Međunarodnog sajma privrede Tešanj, a isti se odvija od 21. do 24. septembra. U cilju održavanja, jačanja i razvijanja poslovnih odnosa, Hifa-Oil Grupacija je i ove godine uzela učešće na Sajmu, gdje će se osim Hifa-Oil i brenda Isomax, na pomenutom Sajmu na zajedničkom štandu predstaviti i kćerke kompanije: Euro-Roal, Euro-Metali, Euro Stil, L.B. Profile, Euro Solar, Bitrol, BoWido, te Hit Design sa brendom Oblak.

Kroz višedecenijsko poslovanje kompanija se suočavala sa mnogobrojnim izazovima težeći ka pronalaženju najboljih i najbržih rješenja u datom momentu. Upravo ti izazovi su ojačali kompaniju da postane ono što danas na tržištu važi: lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini i regiji. Tokom 20 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa preko 2500 partnera u naftnoj i drugim branšama. Snaga kompanije i sada već druge najveće Grupacije u Bosni i Hercegovini se više ne odražava kroz broj voznih jedinica, te količinu naftnih derivata koji mogu biti uskladišteni, broju benzinskih pumpi i ostalih pozitivnih poslovnih rezultata. Snaga Grupacije se odražava u njenom kadrovskom potencijalu i izgrađenom poslovno-profesionalnom odnosu uposlenika Hifa – Oil. Trenutno Grupacija broji 15 članica sa preko 900 uposlenih.

“Spuštanjem lagane, a još nedovršene zavjese od pandemije, jasno se dočekuje novo vrijeme koje je bilo za pretpostaviti, jer svaki zdravstveni izazov širih razmjera izaziva i drugi novi, i to ekonomski. Svjesni situacije, svjesni da smo mala privreda, da smo uvozno orijentirani, mi kroz organizaciju i učešće u sajamskoj manifestaciji kakav je sajam u Tešnju dajemo novu dimenziju, novu energiju, jačamo postojeće i razvijamo nove poslovne odnose, a u cilju pronalaska modela za izlazak iz krize ili barem pronalasku zajedničkog sadržioca između privrednika i institucija kako bi sistem funkcionisao i odgovorio na sva buduća dešavanja”, dio je govora sa otvaranja Sajma u Tešnju izvršnog direktora Hifa-Oil i člana Organizacionog odbora Sajma Tešanj 2022. dr. Venana Hadžiselimović.

Napominjemo, sajam u Tešnju predstavlja i svojevrsnu godišnju smotru postignuća iznimno napredne tešanjske privrede koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača, a ove godine će imati priliku predstavljati svoje biznise na čak 5000m2 unutrašnjeg i 10.000m2 vanjskog prostora.

Povezani sadržaj

ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA
ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA

Hifa-Oil je kompanija koja je najveći privatni distributer naftnih derivata iz Bosne i Hercegovine, a čije poslovanje nije vezano samo za bosanskohercegovačko, nego i za 11 tržišta Jugoistočne Evrope.

Pročitaj više
SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU
SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

Danas, 08. septembra 2022.godine, otvoren je dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije na adresi Kurta Schorka b.b., Dobrinja – Sarajevo.

Pročitaj više
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR  JELAH-TEŠANJ
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR JELAH-TEŠANJ

Dana 25. augusta u kancelarijama kompanije Hifa-Oil, Tešanj održan je sastanak Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA  EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“

Hifa-Oil, društveno-odgovorna kompanija, povodom Bajramskih praznika nastavlja sa donacijama socijalno ugroženim skupinama ljudi, te je u saradnji sa Hayat televizijom ponovo obradovala one kojima je pomoć zaista potrebna i učinila da dočekaju Kurban Bajram u još ljepšem duhu.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL