Hifa-Oil

Novosti

ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA

ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA

ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA

Hifa-Oil je kompanija koja je najveći privatni distributer naftnih derivata iz Bosne i Hercegovine, a čije poslovanje nije vezano samo za bosanskohercegovačko, nego i za 11 tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija je koja obavlja poslove nabavke, skladištenja, prevoza i prodaje svijetlih i crnih naftnih derivata.

Obzirom da se gotovo pa čitav svijet nalazi u priličnom energetskom izazovu i  da se zemlje regiona pripremaju za potencijalni nedostatak naftnih derivata, te određeno vrijeme skladište količine, Hifa-Oil također prepoznaje taj izazov. "S tim u vezi već određeno vrijeme se prave strategije i poslovne politike u dogovoru sa poznatim dobavljačima i obezbjeđuju količine naftnih derivata, prije svega mazuta, čime bi se amortizovao udar usljed nedostatka ovog proizvoda na tržištu. Sa dobrim skladišnim kapacitetima, logistikom, voznim jedinicama i ljudskim resursima spremni smo za izazove u isporukama mazuta", riječi su izvršnog direktora ove kompanije dr. Venana Hadžiselimović.

Kapaciteti za skladištenje ove vrste energenta su upravo najveći kod Hifa-Oil u Bosni i Hercegovini, a isti dolaze iz više pravaca snabdjevanja i sa alternativnom logistikom koja znači da roba dolazi kako željeznicom tako i vlastitom  Hifa-Oil flotom od preko 30 voznih jedinica spremnih za prevoz. Prevoz robe uključuje destinacije od Austrije do Albanije, a isti se vrši u roku od 24h od momenta kada je potrebno započeti proces isporuke.

Ističemo, kompanija Hifa-Oil postoji 20 godina, posluje sa preko 2500 klijenata, te u svom sastavu posjeduje još 15 kompanija i preko 900 uposlenika. Hifa-Oil je nedavno otvorila i prvi dio kompleksa benzinske pumpe, autopraone i najvećeg terminala za JET gorivo u BiH u sarajevskom naselju Dobrinja, neposredno uz Aerodrom Sarajevo čime je iz ove perspektive olakšan i obezbjeđen siguran sistem snabdjevanja goriva za avione koji operiraju prema i iz Bosne i Hercegovine.

Hifa-Oil – Energija koja pokreće!

Povezani sadržaj

ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ
ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ

Hifa-Oil Grupacija i ove godine učestvuje na Sajmu privrede u Tešnju, najznačajnijem privrednom događaju u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više
SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU
SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

Danas, 08. septembra 2022.godine, otvoren je dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije na adresi Kurta Schorka b.b., Dobrinja – Sarajevo.

Pročitaj više
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR  JELAH-TEŠANJ
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR JELAH-TEŠANJ

Dana 25. augusta u kancelarijama kompanije Hifa-Oil, Tešanj održan je sastanak Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA  EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“

Hifa-Oil, društveno-odgovorna kompanija, povodom Bajramskih praznika nastavlja sa donacijama socijalno ugroženim skupinama ljudi, te je u saradnji sa Hayat televizijom ponovo obradovala one kojima je pomoć zaista potrebna i učinila da dočekaju Kurban Bajram u još ljepšem duhu.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL