Hifa-Oil

Novosti

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

Danas, 08. septembra 2022.godine, otvoren je dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije na adresi Kurta Schorka b.b., Dobrinja – Sarajevo.

Benzinska pumpa sa autopraonama, najsavremeniji terminal za JET gorivo i niz drugih sadržaja su otvoreni u okviru prve faze projekta. Znajući da kompanija radi strateški projekat za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, istrajavajući u svom uvjerenju da postupamo ispravno i u skladu sa zakonom, sa vizijom da ponudimo najbolje što građani našeg glavnog grada i svi posjetioci zaslužuju, otvarajući nove mogućnosti za grad, državu, razvijajući i stavljajući isti na mapu poželjnih destinacija projekat prve faze doveden je do kraja.

Ono što novi kompleks čini jeste da sigurnost snabdjevanja i sigurnost rada i života nije niti će biti dovedena u pitanje. Upošljavanje novih ljudi, razvijanje drugih djelatnosti koje su posredno ili neposredno vezane za aerodrom dobijaju na velikom značaju i Hifa-Oil će pružiti dodatni napor da svako ko vidi šansu u razvoju svojih poslovnih aktivnosti bude dio zajedničke pozitivne priče i razvija ideju Sarajeva kao turističke oaze od kojih će benefite imati svi građani Sarajeva i BiH.

“Otvaranje objekata i konačno dobijanje dozvola pokazuje da smo vodili ispravan put, da su dozvole i svi inspekcijski nadzori pokazali upravo ispravnost tog puta kroz konstatacije o urednosti onoga što je tokom gradnje nebrojeno puta provjeravano i na kraju dobili dokument koji kazuje da zakonito poslovanje nije dovedeno u pitanje”, ističu iz Uprave Hifa-Oil. U nastavku pročitajte dodatna obrazloženja vezana za zakonske regulative kompleksa:

Inspekcija utvrdila: Gradnja kompleksa kod sarajevskog aerodroma u skladu sa propisima (klix.ba)

“Ovim putem upućujemo zahvalnost na veoma korektnom i objektivnom pristupu svih onih koji su pokazali da postoje kompanije koje poštuju procedure koje nalaže zakon i da su spremni podnijeti veliki teret i pritisak stojeći iza argumenata koji su ponuđeni kao dokazi da gradnja ima zakonit karakter. Iz tog razloga ne treba gubiti vjeru u institucije i ljude radeći i tražeći upravo one kojima je zakon iznad ličnog interesa. U drugoj fazi gradnje planirana je i kompresorska stanica za CNG čime će se potrošačima omogućiti proizvod čija potrošnja ne zagađuje okolinu i time još jedan segment u planu ka zaštiti čovjekove okoline”, riječi su generalnog direktora kompanije, gospodina Izudina Ahmetlića. Hifa-Oil je kompanija koja u svojoj Grupaciji upošljava preko 900 radnika, radi na 11 tržišta Jugoistočne evrope sa preko 2500 klijenata, prepoznata je kao pouzdan i odgovoran partner i na tom putu će i dalje raditi sa svima koji znaju šta je graditi, doprinositi i razvijati privredu Bosne i Hercegovine. Ističemo, na dan otvorenja novog kompleksa kompanija Hifa-Oil prvih 100 kupaca nagrađuje sa gratis 10 litara goriva, a ostale kupce očekuju mnogobrojni pokloni iznenađenja. Hifa-Oil – Energija koja pokreće.

Povezani sadržaj

ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ
ZAJEDNIČKI NASTUP HIFA-OIL I ČLANICA GRUPACIJE NA 16. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ

Hifa-Oil Grupacija i ove godine učestvuje na Sajmu privrede u Tešnju, najznačajnijem privrednom događaju u Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više
ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA
ENERGETSKA KRIZA ILI IZAZOV?! KOMPANIJA HIFA-OIL BIH SPREMNA SA SKLADIŠNIM I VOZNIM KAPACITETIMA

Hifa-Oil je kompanija koja je najveći privatni distributer naftnih derivata iz Bosne i Hercegovine, a čije poslovanje nije vezano samo za bosanskohercegovačko, nego i za 11 tržišta Jugoistočne Evrope.

Pročitaj više
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR  JELAH-TEŠANJ
SASTANAK KOMORSKOG INVESTICIONOG FORUMA ZAPADNOG BALKANA I UDRUŽENJA PRIVREDNIKA BIZNIS CENTAR JELAH-TEŠANJ

Dana 25. augusta u kancelarijama kompanije Hifa-Oil, Tešanj održan je sastanak Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana.

Pročitaj više
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA  EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“
KOMPANIJA HIFA-OIL POVODOM BAJRAMSKIH PRAZNIKA URUČILA NOVČANU DONACIJU PORODICI U SARADNJI SA EMISIJOM „ISPUNI MI ŽELJU“

Hifa-Oil, društveno-odgovorna kompanija, povodom Bajramskih praznika nastavlja sa donacijama socijalno ugroženim skupinama ljudi, te je u saradnji sa Hayat televizijom ponovo obradovala one kojima je pomoć zaista potrebna i učinila da dočekaju Kurban Bajram u još ljepšem duhu.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL