Hifa-Oil

Novosti

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

SVEČANO OTVOREN NOVI KOMPLEKS HIFA-OIL GRUPACIJE U SARAJEVU

Danas, 08. septembra 2022.godine, otvoren je dio novog kompleksa Hifa-Oil Grupacije na adresi Kurta Schorka b.b., Dobrinja – Sarajevo.

Benzinska pumpa sa autopraonama, najsavremeniji terminal za JET gorivo i niz drugih sadržaja su otvoreni u okviru prve faze projekta. Znajući da kompanija radi strateški projekat za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, istrajavajući u svom uvjerenju da postupamo ispravno i u skladu sa zakonom, sa vizijom da ponudimo najbolje što građani našeg glavnog grada i svi posjetioci zaslužuju, otvarajući nove mogućnosti za grad, državu, razvijajući i stavljajući isti na mapu poželjnih destinacija projekat prve faze doveden je do kraja.

Ono što novi kompleks čini jeste da sigurnost snabdjevanja i sigurnost rada i života nije niti će biti dovedena u pitanje. Upošljavanje novih ljudi, razvijanje drugih djelatnosti koje su posredno ili neposredno vezane za aerodrom dobijaju na velikom značaju i Hifa-Oil će pružiti dodatni napor da svako ko vidi šansu u razvoju svojih poslovnih aktivnosti bude dio zajedničke pozitivne priče i razvija ideju Sarajeva kao turističke oaze od kojih će benefite imati svi građani Sarajeva i BiH.

“Otvaranje objekata i konačno dobijanje dozvola pokazuje da smo vodili ispravan put, da su dozvole i svi inspekcijski nadzori pokazali upravo ispravnost tog puta kroz konstatacije o urednosti onoga što je tokom gradnje nebrojeno puta provjeravano i na kraju dobili dokument koji kazuje da zakonito poslovanje nije dovedeno u pitanje”, ističu iz Uprave Hifa-Oil. U nastavku pročitajte dodatna obrazloženja vezana za zakonske regulative kompleksa:

Inspekcija utvrdila: Gradnja kompleksa kod sarajevskog aerodroma u skladu sa propisima (klix.ba)

“Ovim putem upućujemo zahvalnost na veoma korektnom i objektivnom pristupu svih onih koji su pokazali da postoje kompanije koje poštuju procedure koje nalaže zakon i da su spremni podnijeti veliki teret i pritisak stojeći iza argumenata koji su ponuđeni kao dokazi da gradnja ima zakonit karakter. Iz tog razloga ne treba gubiti vjeru u institucije i ljude radeći i tražeći upravo one kojima je zakon iznad ličnog interesa. U drugoj fazi gradnje planirana je i kompresorska stanica za CNG čime će se potrošačima omogućiti proizvod čija potrošnja ne zagađuje okolinu i time još jedan segment u planu ka zaštiti čovjekove okoline”, riječi su generalnog direktora kompanije, gospodina Izudina Ahmetlića. Hifa-Oil je kompanija koja u svojoj Grupaciji upošljava preko 900 radnika, radi na 11 tržišta Jugoistočne evrope sa preko 2500 klijenata, prepoznata je kao pouzdan i odgovoran partner i na tom putu će i dalje raditi sa svima koji znaju šta je graditi, doprinositi i razvijati privredu Bosne i Hercegovine. Ističemo, na dan otvorenja novog kompleksa kompanija Hifa-Oil prvih 100 kupaca nagrađuje sa gratis 10 litara goriva, a ostale kupce očekuju mnogobrojni pokloni iznenađenja. Hifa-Oil – Energija koja pokreće.

Povezani sadržaj

Ambasador Azerbejdžana u BiH posjetio Hifa-Oil i razgovarao o mogućnostima za proširenje saradnje
Ambasador Azerbejdžana u BiH posjetio Hifa-Oil i razgovarao o mogućnostima za proširenje saradnje

Danas je u sjedištu kompanije Hifa-Oil u Tešnju organizirana posjeta i sastanak sa Njegovom Ekselencijom g. Vilayatom Guliyevim ambasadorom Republike Azerbejdžan u BiH i Prvim sekretarom g. Elmarom Aghasiyevim.

Pročitaj više
Uposlenici Grupacije Hifa-Oil nagrađeni petodnevnim putovanjem u Istanbul
Uposlenici Grupacije Hifa-Oil nagrađeni petodnevnim putovanjem u Istanbul

Na proslavi održanoj u decembru prošle godine povodom 20 godina kompanije Hifa-Oil, održano je nagradno izvlačenje u kojem su između ostalih nagrada uposlenici svih kompanija-članica Grupacije Hifa-Oil mogli osvojiti putovanje u Istanbul.

Pročitaj više
Turkish Airlines i Hifa-Oil produžili ugovor o snabdjevanju na sarajevskom aerodromu
Turkish Airlines i Hifa-Oil produžili ugovor o snabdjevanju na sarajevskom aerodromu

Godine uspješne saradnje između aviokompanije Turkish Airlines i kompanije Hifa-Oil rezultirale su ponovnim obnavljanjem ugovora o snabdjevanju jet gorivom između ove dvije kompanije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL