Hifa-Oil

Novosti

DESET GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA DRUŠTVA HIFA-OIL

DESET GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA DRUŠTVA HIFA-OIL

DESET GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA DRUŠTVA HIFA-OIL

Danas se navršava deset godina uspješnog poslovanja HIFA-OIL koja je, zahvaljujući jasnoj i realiziranoj poslovnoj viziji prepoznatljiva kao najznačajniji domaći distributer naftnih derivata i, ujedno, pojedinačni lider u distribuciji naftnih derivata u Bosni i Hercegovini uopće.

Privredno društvo HIFA-OIL d.o.o Tešanj osnovano je 01.02.2002. godine. Osnivač i vlasnik društva, ujedno i direktor je Izudin Ahmetlić koji je do prošle godine bio i Predsjednik asocijacije prometnika naftnih derivata Federacije BiH, a danas je njen
potpredsjednik.

HIFA-OIL je tokom svih 10 godina poslovala isključivo uvažavajući zakonske norme i
bez ijednog izuzetka. S obzirom da je ovaj posao bio jedno vrijeme područje nelegalne trgovine, zapravo sve do inauguracije PDV-a, želimo istaknuti da niti jedna od 56.009 cisterni koje su distribuirane u režiji HIFA-OIL d.o.o Tešanj zaključno s krajem 2011. godine nije prodata mimo legalne procedure. U prilog tome su svi zapisnici poreskih organa, a u posljednje vrijeme Uprave za indirektno oporezivanje, a konkretan rezultat legalnog rada je uplaćenih 794,4 miliona KM u budžet države.

Dakle, HIFA-OIL je sve ove godine sudjelovala u reguliranju tržišta naftnih derivata.

HIFA-OIL je u periodu 2002.-2012. godine najveću pažnju posvetila kvalitetu naftnih derivata koje distribuira do krajnjih korisnika. Isključivo derivati najveće kvalitete su mogli biti predmet distribucije tako da svi naši poslovni partneri znaju da je kvalitet naftnih derivata koje u svoje kanale distribucije uključi HIFA-OIL neupitan.

Sve do 2009. godine uobičajeno je bilo da se u BiH uvoze naftni derivati. HIFA-OIL je prepoznala momenat i sredinom 2009. godine okrenula novu stranicu – izvoz, prije svega, bitumena na treća tržišta. Danas je HIFA-OIL jedan od najznačajnijih
distributera bitumena u Albaniji i Kosovu, a veoma značajan distributer u Makedoniji, Crnoj Gori te dijelom Bugarskoj i Hrvatskoj. Ukupno je u proteklih tri godine izvezeno 117 hiljada tona uglavnom bitumena što je podatak koji zaslužuje pažnju.

Veoma je teško precizno postaviti ciljeve, pogotovo na dugoročnim osnovama, u branši u kojoj se nalazimo. Ovo je možda najturbulentnije tržište u BiH, i svaka ambicija koja je zasnovana na višegodišnjem pozicioniranju, nalikuje više imaginaciji i lijepim željama.

Povezani sadržaj

Kompanija Euro Stil, članica Hifa-Oil Group, donacijom podržala GOK „Sloga“ Doboj
Kompanija Euro Stil, članica Hifa-Oil Group, donacijom podržala GOK „Sloga“ Doboj

Gradski odbojkaški klub „Sloga“ Doboj sa željom da popularizuje odbojku, ali i omogući svojim članovima da aktivno učestvuju u takmičenjima, putovanjima i druženjima koja su im najveća motivacija za dalje bavljenje ovim sportom i ostvarivanje uspjeha, obratio se kompaniji Euro Stil d.o.o. za podršku i sponzorstvo. Kompanija Euro Stil već dugi niz godina posvećena je društveno odgovornom poslovanju, te su pozitivno odgovorili na zahtjev odbojkaškog kluba „Sloga“.

Pročitaj više
Kompanija LB Profile BH donirala sredstva Košarkaškom klubu „FinDo“ Doboj
Kompanija LB Profile BH donirala sredstva Košarkaškom klubu „FinDo“ Doboj

Kompanija LB Profile BH u svom društveno odgovornom djelovanju nastoji pružiti podršku sportskim kolektivima za mlade kako bi motivisali i potaknuli mlade ljude na bavljenje sportom i sportskim aktivnostima.

Pročitaj više
Hifa-Oil i Euro Solar: Uspješno završena izgradnja fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood
Hifa-Oil i Euro Solar: Uspješno završena izgradnja fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood

Kompanija Hifa-Oil sa sektorom Euro Solar za kratko vrijeme ostvarila je veoma uspješne ciljeve na tržištu solarnih elektrana u BiH, te se može pohvaliti još jednim završenim projektom.

Pročitaj više
Kompanija Hifa-Oil danas je u svoju mrežu  uvrstila novog ISOMAX partnera –  BRAĆA LAZIĆ D.O.O.
Kompanija Hifa-Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – BRAĆA LAZIĆ D.O.O.

Još jedan partner pridružio se uspješnoj mreži onih koji su prepoznali kvalitet Isomax goriva, a to je kompanija Braća Lazić d.o.o. sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL