Hifa-Oil

Novosti

HIFA – OIL ZA 20 GODINA U TOP 10 POSLODAVACA U 2021. GODINI

HIFA – OIL ZA 20 GODINA U TOP 10 POSLODAVACA U 2021. GODINI

HIFA – OIL ZA 20 GODINA U TOP 10 POSLODAVACA U 2021. GODINI

Hifa – Oil je jedna od kompanija koja je prema mišljenju bosanskohercegovačke javnosti kroz zadovoljstvo klijenata, zadovoljstvo uposlenika, korektne poslovne odnose kao i kroz ukazano povjerenje partnera zaslužila da bude u samom vrhu najpoželjnijih poslodavaca u BiH u 2021.godini. 

„Jedna od rijetkih objektivnih prilika u kojima javnost i uposlenici paralelno daju svoj sud o tome koliko kompanija zavređuje da bude tretirana kao najposlodavac jeste upravo ono što organizira Kolektiv-MojPosao.ba. Neovisno i nepristrasno se pristupa  ocjeni kompanija koje svojim poslovanjem, organizacijom, planiranjem i razvojem sistema upošljavanja i zadržavanja kadrova pružaju široke  mogućnosti. Sam dokaz da smo u posljednje dvije godine i tokom pandemije i turbulentnog vremena zadržali postojeći i uposlili novi broj uposlenika te da prosjek godina govori da mladi imaju svoju perspektivu u kompaniji HIFA OIL, našim ostalim kompanijama  i u Bosni i Hercegovini daje nam motiv više i obavezu da što smo izabrani među Top 10 poslodavaca nastavimo trendom kojim smo zacrtali, a to je da samo uz tim i sa timom  mladih, perpektivnih i ozbiljnih ljudi možemo postići zacrtane ciljeve.“ ističe izvršni direktor kompanije Hifa – Oil dr. Venan Hadžiselimović.

Snaga ove kompanije se odražava u njenom kadrovskom potencijalu i izgrađenom poslovno-profesionalnom odnosu uposlenika Hifa – Oil. Tokom 20 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje za 2500 partnera u naftnoj i drugim branšama, prisustvo na 10 evropskih tržišta i učešće u distribuciji i uspostavi saradnje sa partnerima na najvećim infrastrukturnim projektima u regionu, preko 35 miliona litara skladišnih kapaciteta za avio goriva, mazute, kao i standardna goriva čime se daje doprinos energetskoj stabilnosti unutar države, snabdjevanje NATO Snaga BiH i EUFOR-a kao strateških partnera, ukazano povjerenje svjetskih avio kompanija, a ujedno i naših partnera Lufthansa, Turkish Airlines, Fly Dubai, Wizz Air, preko 800 uposlenih unutar Grupacije Hifa – Oil, kroz investicijske cikluse uloženo je preko 100 miliona KM, formiranje Hifa Oil Holding u čijem su sastavu: Hifa - Oil, Euro - Metali, Euro - Roal, Euro - Stil, Hifa - Oil CG, Bitrol Slovenija, Lb Profile GMBH, Lb Profile BiH, Bowido NL, Bowido Doboj Jug, Hit Design, Euro Fly, Solution Hub, Euro - Roal HR, Euro - Metali i Euro - Roal CG, razvijanje maloprodaje u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, uvođenje brenda premium goriva Isomax razvijenog u saradnji sa četvrtim najvećim proizvođačem nafte u svijetu, francuskim Total-om, organizovanje Hifa - Oil Leadership School kao dugoročnog projekta u saradnji sa visokoobrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini i kontinuiran proces zapošljavanja visokoobrazovnog i mladog kadra. Hifa - Oil sa kćerkama kompanijama samo u Bosni i Hercegovini je uplatila 93,6 miliona KM obaveza državi po raznim osnovama. Kompanija također doprinosi turizmu i privredi BiH kroz kontinuirane isporuke avio goriva, te sigurne i višestruke izvore snabdjevanja. Također, Hifa - Oil ima značajnu ulogu u društveno-odgovornim projektima i mnogim humanim pričama.

Ove i svake naredne godine Hifa – Oil će se truditi da svoje poslovanje uskladi sa najvećim svjetskim standardima, da ulaganjem u razvoj mladih obrazovanih kadrova, podrškom mnogim humanitarnim i društveno-odgovornim projektima opravda svoju poziciju na tržištu kao jednog od 10 najpoželjnijih poslodavaca u državi. Svojim primjerom Hifa – Oil želi podstaći i druge kompanije da uprskos poteškoćama u poslovanju grade sliku svoje kompanije u najboljem svjetlu, a sve u cilju obezbjeđenja kvalitetnih poslovnih pozicija za mlade ljude koji su budućnost ove države i koje ne smijemo i ne trebamo olako prepustiti stranom tržištu.

Hifa – Oil – Energija koja pokreće!

 

 

Povezani sadržaj

Kompanija Euro Stil, članica Hifa-Oil Group, donacijom podržala GOK „Sloga“ Doboj
Kompanija Euro Stil, članica Hifa-Oil Group, donacijom podržala GOK „Sloga“ Doboj

Gradski odbojkaški klub „Sloga“ Doboj sa željom da popularizuje odbojku, ali i omogući svojim članovima da aktivno učestvuju u takmičenjima, putovanjima i druženjima koja su im najveća motivacija za dalje bavljenje ovim sportom i ostvarivanje uspjeha, obratio se kompaniji Euro Stil d.o.o. za podršku i sponzorstvo. Kompanija Euro Stil već dugi niz godina posvećena je društveno odgovornom poslovanju, te su pozitivno odgovorili na zahtjev odbojkaškog kluba „Sloga“.

Pročitaj više
Kompanija LB Profile BH donirala sredstva Košarkaškom klubu „FinDo“ Doboj
Kompanija LB Profile BH donirala sredstva Košarkaškom klubu „FinDo“ Doboj

Kompanija LB Profile BH u svom društveno odgovornom djelovanju nastoji pružiti podršku sportskim kolektivima za mlade kako bi motivisali i potaknuli mlade ljude na bavljenje sportom i sportskim aktivnostima.

Pročitaj više
Hifa-Oil i Euro Solar: Uspješno završena izgradnja fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood
Hifa-Oil i Euro Solar: Uspješno završena izgradnja fotonaponske elektrane na hotelima Hills i Hollywood

Kompanija Hifa-Oil sa sektorom Euro Solar za kratko vrijeme ostvarila je veoma uspješne ciljeve na tržištu solarnih elektrana u BiH, te se može pohvaliti još jednim završenim projektom.

Pročitaj više
Kompanija Hifa-Oil danas je u svoju mrežu  uvrstila novog ISOMAX partnera –  BRAĆA LAZIĆ D.O.O.
Kompanija Hifa-Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – BRAĆA LAZIĆ D.O.O.

Još jedan partner pridružio se uspješnoj mreži onih koji su prepoznali kvalitet Isomax goriva, a to je kompanija Braća Lazić d.o.o. sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL