Hifa-Oil

Novosti

Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju

Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju

Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju

Sunce kao saveznik za održivu i zdravu budućnost

Solarna energija je jedan od izvora energije koji uspješno zadovoljava sve potrebe korisnika uz znatno manje troškove. Kompanija „Huawei“ predstavila je svoj solarni sistem koji se ističe upotrebom vještačke inteligencije te je u potpunosti prilagodljiv potrebama svakog korisnika. Sistem je izgrađen sa namjerom da omogući veću pristupačnost i lakšu upotrebu solarne energije u kućnim uvjetima, kao i mogućnost smanjenja troškova korisnika i dobrobit za okolinu i društvo u pogledu održivosti i ekološke osvještenosti.

Aida Balta, Enterprise direktor kompanije „Huawei“ za Bosnu i Hercegovinu istakla je da „Huawei“ nudi čitav spektar solarnih rješenja, kako za kućnu upotrebu tako i za velike elektrane.

„Huawei solarni sistem transformiše sunčevu energiju za različite energetske potrebe te zbog toga postoji sve veći broj zainteresovanih za ulaganja. „Huawei“ solarni sistem sastavljen je iz više uređaja koji koriste internet i digitalne veze u svrhu povezivanja sa solarnim panelima. U poređenju sa trenutnom ponudom na tržištu, „Huawei“ solarni sistem svojim korisnicima omogućava ekonomičan, a u isto vrijeme znatno efikasniji način snadbjevanja energijom“, istakla je Aida Balta.

Solarna energija i vještačka inteligencija

„Glavna prednost Huawei Smart PV tehnologije je pravilna upotreba vještačke inteligencije. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, cijeli sistem se navikava na potrebe korisnika te u skladu sa njima pravilno raspolaže i troši energiju. U isto vrijeme, vještačka inteligencija omogućava bolje performanse i potpunu automatizaciju procesa. Uzimajući u obzir specifikacije i široku primjenu „Huawei“ solarnih sistema, sistem je u potpunosti isplativ te u kratkom vremenskom periodu dolazi do maksimalnog povrata korisničkog ulaganja.“, istakli su iz kompanije „Huawei“.

Kroz saradnju sa „Euro Solar“ i SKE kompanijama, „Huawei“ solarna rješenja odnedavno su dostupna u Bosni i Hercegovini. S obzirom da predstavlja veliki korak naprijed u korištenju obnovljive energije, „Huawei“ solarni sistem je izazvao veliko interesovanje.

„Euro Solar“ teži svojim klijentima omogućiti prije svega kvalitet opreme za solarne sisteme, brzu dostupnost opreme, kao i vrlo pristupačne cijene za krajnje korisnike. Sektor kompanije HIFA-OIL d.o.o. za prodaju, izgradnju i održavanje solarnih sistema „Euro Solar“ odlučio se na ovaj korak kao društveno odgovorna kompanija, donoseći novitete na prostore Bosne i Hercegovine. Naš novi sektor “Euro Solar” se bavi distribucijom opreme za solarne elektrane odnosno sisteme koji koriste sunčevu energiju te je pretvaraju u neki drugi vid energije. Osim distribucije, “Euro Solar” je odlučio da zaokruži kompletnu priču u vezi izgradnje solarnih elektrana/sistema te potpisao ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa firmama koje izvode radove na projektovanju, izgradnji, puštanju u pogon i održavanju solarnih elektrana/sistema.

Uvijek smo težili ka najboljem stoga nastojimo klijentima omogućiti tehnički najbolji, najefikasniji i ekonomski opravdan proizvod. Solarni sistem ne doprinosi štetnom djelovanju na okolinu niti svojim radom šteti flori i fauni. Zelenom energijom smanjujemo emisiju CO2 te spašavamo planetu od globalnog zagrijavanja o kojem velike svjetske sile vode polemiku. Potrebno je osvijestiti ljude da ulaganjem u solarne sisteme doprinosimo zajedničkoj borbi u spašavanju naše planete. Umjesto loženja uglja u kućnim kotlovnicama zašto se ne bismo grijali na solarnu energiju. Isplativost ovakvih investicija se kreće od 4 do 7 godina. U razvijenim državama svijeta svaka kuća ima solarne panele na krovu, te višak električne energije koju proizvede predaje u mrežu, a ukoliko ima manjak, taj manjak preuzima iz mreže i podmiruje svoje potrebe.

Potrebno je zajedničkim snagama djelovati i iskoristiti naše područje BiH gdje su ekonomski opravdane investicija izgradnje solarnih sistema. Trebamo se okrenuti ka zelenoj energiji i ka svjetskim standardima. Kompanija HIFA-OIL je uvidjela veliki potencijal u sektoru solarne energije te je iz tog razloga nastao “Euro Solar” – istakao je Faris Hakulija.

 

 

Povezani sadržaj

Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji  najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!
Hifa Oil potpisala ugovor sa kompanijom Swisslion Takovo o izgradnji najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH!

Nakon višemjesečnih pregovora, kompanija Hifa Oil - najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata je potpisala ugovor o izgradnji solarne elektrane po sistemu „ključ u ruke“ sa kompanijom Swisslion Takovo.

Pročitaj više
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”
Kompanija Hifa-Oil organizovala seminar za najbolje studente Ekonomskih fakulteta u BiH pod nazivom “HIFA-OIL LEADERSHIP SCHOOL”

Studenti, asistenti, prodekani i dekani državnih Ekonomskih fakulteta iz Tuzle, Zenice, Sarajeva, Mostara, Pala kao i privatnih ekonomskih fakulteta Sarajevo School of Science and Technology te International Burch University su imali priliku čuti priču uspješnih poslovnih ljudi iz Hifa-Oil Grupacije, direktora kompanija te vlasnika grupacije.

Pročitaj više
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice
Hifa-Oil obezbijedila besplatne mamografske preglede za svoje uposlenice

Kompanija Hifa – Oil najveći privatni naftni distributer sa svojim timom je prije 3 sedmice osvojila nagradu za najviše prikupljenih novčanih sredstava na online platformi Race for the Cure.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL