Hifa-Oil

Novosti

Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”

Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”

Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”

Doboj Jug/Sarajevo, 29. septembar 2020. - Euro Roal i Euro Metali, kompanije u sastavu Hifa Oil Grupacije, ponijele su ovogodišnju laskavu titulu “1. mjesto u djelatnosti po prihodu”, prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini 2020.” Poslovnih novina. Euro Roal je vodeći distributer u prodaji aluminijskih, inox , PVC LB.Profila, sekcionih vrata, okova i ostalih obojenih metala. Dok su Euro Metali lider u prodaji proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH. Zajedno, ove dvije kompanije posluju u okviru savremenog “Steel Centra” u Doboj Jugu sa halama na površini od 16.000 m2 i vrlo raznolikom i kvalitetnom ponudom, kao i mogućnošću obrade metala i drugih materijala na tehnološki najsavremenijim strojevima. 

 

“Čast nam je i zadovoljstvo što smo se našli u društvu 100 najvećih u BiH i što zauzimamo prvo mjesto po prihodu u našoj djelatnosti. Deset godina rada i predanosti poslu čitavog tima dovelo je do rezultata i pozicije u samom vrhu u našoj branši”, kazao je Admir Djedović direkor kompanije Euro Roal.

Djedović je istakao da i pored okolnosti pada ukupnih privrednih aktivnosti, uzrokovanim pandemijom korona virusa, kompanija bilježi rast prihoda u prvih devet mjeseci ove u odnosu na prošlu godinu. U martu, aprilu i maju smo poslovali u otežanim uslovima što je slučaj u skoro svim branšama, međutim od mjeseca juna ostvarujemo ponovo stalni rast”, riječi su Djedovića.

Cilj je da se do kraja 2020. realiziraju rezultati iz 2019. godine, kada je ostvareno rekordnih 35 miliona KM prihoda, što bi bio ogroman uspjeh u ovim teškim vremenima. “Iduća godina će po svemu sudeći u našoj branši biti jako teška za naše kupce i proizvođače. Ono što ohrabruje je izvoz naših kupaca iz BiH prema Europskoj Uniji. Nadamo se da će se taj trend i u idućoj godini zadržati”, pojašnjava Djedović.

I u Euro Metalima ne kriju zadovoljstvo zbog priznanja koje je stiglo od “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”. Direktor Euro Metala, Jasmin Subašić ističe da iza Euro Metala stoji 15 godina truda i ulaganja:“Tržište, dugoročno gledano, vrlo jasno prepozna i nagradi takav rad i pristup. Drugim riječima, kupci prepoznaju dugogodišnji kontinuitet i insistiranje na izvrsnosti. Ipak, ovakvo priznanje predstavlja i dodatnu odgovornost, jer to istovremeno znači da je najveći dio tržišta naslonjen na vas i da dobar dio njihovih poslovnih procesa ovisi o vama, vašoj ozbiljnosti i odgovornosti prema povjerenju koje vam je dato kao lideru.” 

Komentarišući okolnosti poslovanja kao posljedice proglašenja globalne pandemije uzrokovane korona virusom, Subašić je kazao da se nakon “popuštanja” restriktivnih mjera, metalski sektor u BiH vratio na manje-više normalan nivo privrednih aktivnosti. “Uzimajući u obzir sve otežavajuće okolnosti koje smo imali u toku ove godine, a s kojima ćemo se vjerovatno susretati i do kraja 2020., naš cilj je da sa krajem godine ostvarimo prošlogodišnji nivo poslovanja sa realizacijom od 48 miliona KM”.

Euro Metali će nastaviti sa ulaganjima u “Steel centar”, tj. njegov tehnički odjel, jer se taj segment poslovanja, odnosno pružanja usluga sječenja na laseru, plazmi i pilama pokazao kao dobar izbor. “U tom smislu, mi smo sredinom ovog mjeseca instalirali i pustili u rad još jedan laser. Najveći broj kupaca je prepoznao naše usmjerenje da uslugu prema njima podignemo na još viši nivo nudeći im materijal sječen “na mjeru”. Na taj način njima se ostavlja mogućnost da svu svoju energiju i resurse usmjere u njihov “core business”, odnosno samu proizvodnju i montažu. S druge strane, nama takav pristup daje prednost na tržištu i jača našu lidersku poziciju”, poručio je Subašić.

Povezani sadržaj

Kompanija Hifa Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – ES-PETROL d.o.o. Kladanj
Kompanija Hifa Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – ES-PETROL d.o.o. Kladanj

Kompanija Hifa Oil danas je u svoju mrežu uvrstila novog ISOMAX partnera – ES-PETROL d.o.o. Kladanj. Isomax, visokokvalitetno premium gorivo za benzinske i dizelske motore, sada možete pronaći i na benzinskoj pumpi ES-PETROL, koja se nalazi na adresi XVI Muslimanske brigade bb, Kladanj.

Pročitaj više
Nova poslovna jedinica Hifa Oil špedicije otvorena je u Rajlovcu - Sarajevo
Nova poslovna jedinica Hifa Oil špedicije otvorena je u Rajlovcu - Sarajevo

Hifa Oil d.o.o Tešanj u sklopu svog poslovanja nudi usluge međunarodne špedicije. Trenutno na teritoriji Bosne i Hercegovine su otvorene dvije poslovne jedinice: poslovna jedinica Kreševo - Tešanj i poslovna jedinica Rajlovac - Sarajevo.

Pročitaj više
POBJEDNIK NAGRADNE IGRE OSVOJI IPHONE 11
POBJEDNIK NAGRADNE IGRE OSVOJI IPHONE 11

Danas smo izabrali pobjednike nagradne igre povodom prvog rođendana Isomax brenda.

Pročitaj više
DVADESETI ISOMAX PARTNER – IBEM D.O.O
DVADESETI ISOMAX PARTNER – IBEM D.O.O

„2020. je izuzetno zahtjevna godina sa aspekta poslovanja. Mnoga preduzeća su morala zatvoriti vrata zbog anomalija pruzrokovanih pandemijom virusa COVID-19. Međutim u našoj branši ne postoji mogućnost oscilacija, kada jednom kupce naviknete na kvalitet, kvalitet postaje sinonim vašem poslovanju. Kao dugogodišnji partner Hifa Oil-a, shodno partnerskom odnosu koji smo izgradili kroz sve ovo vrijeme zajedničkog rada, znamo da će ISOMAX dati posebnu notu kvalitetu naše ponude jer su fuel economy, produžavanje radnog vijeka motora, smanjenje emisije štetnih gasova te povećanje snage i ubrzanja postale norme u svijetu premium goriva.“ kazao je direktor kompanije Ibem d.o.o. – Emir Fazlić.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL