Hifa-Oil

Novosti

SARADNJA SA EUFOR-OM I U 2015. GODINI

SARADNJA SA EUFOR-OM I U 2015. GODINI

SARADNJA SA EUFOR-OM I U 2015. GODINI

Novi ugovor o snabdijevanju naftnim derivatima za 2015. godine kojim će HIFA-OIL nastaviti da snabdijeva jedinice EUFOR-a potpisan je prošle sedmice.


Kako je saopćeno iz HIFA-OILA, tim ugovorom su definisane količine i dinamika isporuka prema potrebama jedinica EUFOR-a za BiH.

Godina koja je na izmaku bila je specifična jer je zahtijevala maksimalan angažman EUFOR-ovih jedinica, što se posebno pokazalo kod prirodnih katastrofa odnosno poplava koje su zadesile BIH i region.


Jedinice međunarodnih snaga su aktivno učestvovale u spašavanju građana BIH i sanaciji posljedica poplava, što je zahtjevalo kontinuirano i pravovremeno snabdijevanje naftnim derivatima kako vojnicima na kopnu tako i službama koje su djelovale iz zraka.


U tom periodu HIFA-OIL je uspjela odgovoriti na sve izazove i dodatne zahtjeve EUFOR-a za naftnim derivatima, iako je većina putnih pravaca bila blokirana, a veći dio uposlenih kompanije bio direktno angažovan na pružanju pomoći ugroženim.


EUFOR broji oko 600 vojnika u BiH kojima podršku pružaju rezervne snage izvan BiH i nastavlja djelovati u skladu sa svojim mandatom za provedbu mira na osnovu Poglavlja VII Povelje UN, a glavni ciljevi operacije ALTHEA su: podržati napore BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH i pružiti podršku Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH u osposobljavanju i obuci.


“Ovo je za nas kao domaću kompaniju ponovna potvrda i dokaz da možemo odgovoriti najvećim i najozbiljnijim zahtjevima kupaca, među kojima su i EUFOR snage u BIH. Čini nam zadovoljstvo da su i oni u nama prepoznali pouzdanog partnera kojeg i elementarne nepogode nisu spriječile da uradi i više nego što ugovor traži, a to je dostupnost količina u svakom momentu i mjestu gdje je to potrebno”, rekao je izvršni direktor u kompaniji HIFA OIL Venan Hadžiselimović.

Povezani sadržaj

Tim kompanije Hifa Oil prikupio najviše sredstava za žene oboljele od karcinoma dojke!
Tim kompanije Hifa Oil prikupio najviše sredstava za žene oboljele od karcinoma dojke!

Rezultati kampanje vođene od strane evropske organizacije Think Pink - zajedno smo jedno, predstavljeni su jučer u Sarajevu, a o važnosti prevencije karcinoma dojke i institucionalnoj podršci projektu govorili su regionalna direktorica Udruženja Think pink – Nela Hasić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson i ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field, te predstavnice kompanija UniCredit BiH i VISA Amina Mahmutović i Maida Slatina Mehmedagić. Obzirom da je glavni cilj ove aktivnosti usmjeren ka prikupljanju sredstava, od ukupno 5.500 građana koji su se okupili u 200 timova kojima se pridružilo više od 700 kompanija prikupljeno je 85.000 KM a najviše sredstava skupio je tim kompanije Hifa Oil sa ukupno 5.100 KM skupljenih sredstava. Kompaniji Hifa Oil je uručena nagrada od strane organizacije Think Pink. Novcem prikupljenim od registracija bit će organizovani besplatni mamografski pregledi u ruralnim dijelovima BiH, podijeljeni paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu, te organizovane druge aktivnosti kojima se radi na pružanju podrške oboljelim ženama. “Na našem prvom sastanku smo direktorici organizacije Think Pink - zajedno smo jedno, koja se bavi pružanjem pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke Neli Hasić obećali da će naš tim biti pobjednički te da ćemo skupiti najviše sredstava na platformi raceforthecure.eu. Naše riječi pratila su i djela. Tim Hifa Oil jeste skupio najviše sredstava od svih timova na što smo izuzetno ponosni. Nastavit ćemo saradnju sa Think Pink organizacijom, a već u mjesecu Oktobru će uposlenice Hifa Oil grupacije dobiti besplatan mamografski pregled.” Kazala je ambasadorica projekta i direktorica marketinga Hifa Oil-a Sumeja Ahmetlić. Kompanija Hifa Oil kao najveći privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini ima obavezu podržati projekte humanog karaktera, te će s tom idejom djelovati i u budućnosti. Hifa Oil - Energija koja pokreće!

Pročitaj više
ISOMAX LOYALTY CLUB DARUJE ELEKTRIČNI ROMOBIL!
ISOMAX LOYALTY CLUB DARUJE ELEKTRIČNI ROMOBIL!

Ne propusti šansu da baš ti budeš sretni dobitnik potpuno novog električnog romobila! Isomax loyalty club uzvraća vjernost - svi članovi koji do 28.10. izvrše kupovinu na bilo kojoj Hifa Oil benzinskoj stanici koristeći svoju Isomax loyalty card automatski ulaze na popis za izvlačenje dobitnika! 28.10. je proglašenje jednog sretnog dobitnika koji će biti nasumično kompjuterski odabran. Jer lojalnost se uzvraća. Sretno!

Pročitaj više
Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju
Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju

30.08-01-09. 2021 godine, Bosna i Hercegovina - Kompanija HUAWEI u saradnji sa HIFA-OIL d.o.o sektorom za prodaju, izgradnju i održavanje solarnih sistema „Euro Solar“ i „SKE“ kompanijom predstavila je nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju. U skladu sa globalnim trendovima, do 2040. godine predviđeno je da će najmanje 40% sveukupno korištene energije dolaziti upravo iz obnovljivih izvora.

Pročitaj više
Kompanija Hifa Oil - najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini danas je svečano ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar
Kompanija Hifa Oil - najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini danas je svečano ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar

Euro Solar se bavi distribucijom opreme za solarne elektrane koji podrazumijevaju solarne panele, invertere, konstrukcije za postavljanje solarnih elektrana na svim vrstama objekata kao i svim tipovima terena, solarne kolektore/bojlere i svu ostalu opremu neophodnu za izgradnju solarnih elektrana.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL