Hifa-Oil

Novosti

U ZADNJE ČETIRI GODINE HIFA-OIL PLASIRALA MILION TONA NAFTNIH DERIVATA

U ZADNJE ČETIRI GODINE HIFA-OIL PLASIRALA MILION TONA NAFTNIH DERIVATA

U ZADNJE ČETIRI GODINE HIFA-OIL PLASIRALA MILION TONA NAFTNIH DERIVATA

Otvoreno tržište Bosne i Hercegovine je u proteklim godina bilo karakteristično po apsolutnoj dominaciji inostranih kompanija u skoro svim segmentima i u takvoj tržišnoj utakmici domaće kompanije su morale tražiti svoje konkurente prednosti kako bi uspjele u razvoju i širenju svog dijela tržišnog udjela.

HIFA-OIL, kao članica grupacije HIFA, je od svog postanka do danas uspješno slijedila svoju misiju i postala respektabilan faktor na tržištu naftnih derivata kako u BIH tako i u regiji.Početni cilj ulaska na tržišta naftnih derivata za motorna vozila je bio dopunjen ulaskom i na tržište derivata za industrijsku potrošnju odnosno bitumena i mazuta na kojem je već za nekoliko godina HIFA-OIL postala vodeća kompanija u BIH. Trend rasta poslovanja je pokazao da su predanost ciljevima od strane menadžmenta, veliko zalaganje uposlenika kao i prepoznavanje zahtjeva tržišta bili recept uspjeha kompanije.

Nakon uspjeha na domaćem tržištu tokom 2010. uslijedilo je širenje na tržišta regiona, prvo prema Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, a zatim i prema Makedoniji, Srbiji,Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Iako je svako od pomenutih tržišta specifično, HIFA-OIL je povećavala tržišni udio i segment inostranog poslovanja postavila kao jedan od strateških ciljeva za naredne godine.

Sumirajući rezultat protekle četiri godine nakon širenja tržišta može se reći da je uspjeh izuzetan jer je HIFA-OIL plasirala preko milion tona naftnih derivata a od toga skoro 30% na inotržištima. Isto tako,ostvarena je saradnja sa renomiranim svjetskim kompanijima kao što su američki Bechtel, austrijski Strabag, kao i ENKA i Cengiz Insaat iz Turske te nizom poznatih kompanija iz regiona i BIH.

Jedna od konkurentnih prednosti kompanije su uposleni kojih su spremni odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i ulaganje u obrazovanje i specijaliziranje u struci se pokazalo kao ispravna odluka. Od ukupnog broja uposlenih više od 40% su oni sa visokom stručnom spremom dok su dva sa stepenom doktora nauka.

Iako su uslovi na domaćem i regionalnom tržištu naftnih derivata izuzetno zahjevni, sigurno je da će HIFA-OIL u narednim godinama širiti tržišni udio a slijedeći trendove u polju energetike i prateći zatjeve tržišta za nove ciljeve su postavljeni ulazak na tržište električne energije i proizvodnja peleta od uglja koji bi konkurentan na tržištu.

Povezani sadržaj

Tim kompanije Hifa Oil prikupio najviše sredstava za žene oboljele od karcinoma dojke!
Tim kompanije Hifa Oil prikupio najviše sredstava za žene oboljele od karcinoma dojke!

Rezultati kampanje vođene od strane evropske organizacije Think Pink - zajedno smo jedno, predstavljeni su jučer u Sarajevu, a o važnosti prevencije karcinoma dojke i institucionalnoj podršci projektu govorili su regionalna direktorica Udruženja Think pink – Nela Hasić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson i ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field, te predstavnice kompanija UniCredit BiH i VISA Amina Mahmutović i Maida Slatina Mehmedagić. Obzirom da je glavni cilj ove aktivnosti usmjeren ka prikupljanju sredstava, od ukupno 5.500 građana koji su se okupili u 200 timova kojima se pridružilo više od 700 kompanija prikupljeno je 85.000 KM a najviše sredstava skupio je tim kompanije Hifa Oil sa ukupno 5.100 KM skupljenih sredstava. Kompaniji Hifa Oil je uručena nagrada od strane organizacije Think Pink. Novcem prikupljenim od registracija bit će organizovani besplatni mamografski pregledi u ruralnim dijelovima BiH, podijeljeni paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu, te organizovane druge aktivnosti kojima se radi na pružanju podrške oboljelim ženama. “Na našem prvom sastanku smo direktorici organizacije Think Pink - zajedno smo jedno, koja se bavi pružanjem pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke Neli Hasić obećali da će naš tim biti pobjednički te da ćemo skupiti najviše sredstava na platformi raceforthecure.eu. Naše riječi pratila su i djela. Tim Hifa Oil jeste skupio najviše sredstava od svih timova na što smo izuzetno ponosni. Nastavit ćemo saradnju sa Think Pink organizacijom, a već u mjesecu Oktobru će uposlenice Hifa Oil grupacije dobiti besplatan mamografski pregled.” Kazala je ambasadorica projekta i direktorica marketinga Hifa Oil-a Sumeja Ahmetlić. Kompanija Hifa Oil kao najveći privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini ima obavezu podržati projekte humanog karaktera, te će s tom idejom djelovati i u budućnosti. Hifa Oil - Energija koja pokreće!

Pročitaj više
ISOMAX LOYALTY CLUB DARUJE ELEKTRIČNI ROMOBIL!
ISOMAX LOYALTY CLUB DARUJE ELEKTRIČNI ROMOBIL!

Ne propusti šansu da baš ti budeš sretni dobitnik potpuno novog električnog romobila! Isomax loyalty club uzvraća vjernost - svi članovi koji do 28.10. izvrše kupovinu na bilo kojoj Hifa Oil benzinskoj stanici koristeći svoju Isomax loyalty card automatski ulaze na popis za izvlačenje dobitnika! 28.10. je proglašenje jednog sretnog dobitnika koji će biti nasumično kompjuterski odabran. Jer lojalnost se uzvraća. Sretno!

Pročitaj više
Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju
Kompanija HUAWEI predstavila nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju

30.08-01-09. 2021 godine, Bosna i Hercegovina - Kompanija HUAWEI u saradnji sa HIFA-OIL d.o.o sektorom za prodaju, izgradnju i održavanje solarnih sistema „Euro Solar“ i „SKE“ kompanijom predstavila je nova rješenja za pristupačniju solarnu energiju. U skladu sa globalnim trendovima, do 2040. godine predviđeno je da će najmanje 40% sveukupno korištene energije dolaziti upravo iz obnovljivih izvora.

Pročitaj više
Kompanija Hifa Oil - najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini danas je svečano ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar
Kompanija Hifa Oil - najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini danas je svečano ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar

Euro Solar se bavi distribucijom opreme za solarne elektrane koji podrazumijevaju solarne panele, invertere, konstrukcije za postavljanje solarnih elektrana na svim vrstama objekata kao i svim tipovima terena, solarne kolektore/bojlere i svu ostalu opremu neophodnu za izgradnju solarnih elektrana.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL