Hifa-Oil

Novosti

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Tešanj, 18. novembar 2019. – Hifa Oil, vodeći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, uspješno je organizirala svoj prvi Hifa Oil Student Competition 2019. Završna prezentacija radova četiri tima studenata sa četiri javna bosanskohercegovačka univerziteta iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Zenice održana je u subotu u sjedištu kompanije u Tešnju.

Timovi su se natjecali u rješenjima iz oblasti ekonomskih nauka, obuhvativši istraživanje tržišta, analitiku, i pretočili to u konkretne marketing strategije.

Spoj iskustva, praktičnog i teoretskog znanja odvijek je davao najbolje rezultate. Najbolji student su prepoznali izazov, i ponudili izvrsna rješenja. Pobijedio je tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, drugi je tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a treće mjesto su podijelili Ekonomski fakulteti Univerziteta u Sarajevu i Banja Luci. Pobjedničkoj ekipi pripala je nagrada od 1.500 KM, drugoplasirana je dobila 1.000 KM, a trećeplasirane ekipe su dobile po 500 KM.

Nagrade je uručila Sumeja Ahmetlić direktorica marketinga Hifa Oil Grupacije. Ona je poželjela dobrodošlicu timovima, predstavila cijeli projekat i naglasila njegov značaj.

Kompaniju i njen razvojni put prezentovao je izvršni direktor dr. Venan Hadžiselimović.

Studentima i profesiorima se obratio i osnivač, generalni direktor i vlasnik kompanije Izudin Ahmetlić, istakavši da je znanje najvažniji preduvjet za uspjeh, a da su mladi budućnost u koju svi zajedno moramo ulagati. «Jučer je bio Međunarodni dan studenata, a mi smo tim povodom organizirali naš prvi Hifa Oil Student Competition. Okupili smo najbolje studente ekonomije u državi da uče i rade zajedno, i na to smo veoma ponosni. Izuzetna nam je čast i pozitivno smo iznenađeni znanjem i angažmanom koji su nam danas pokazali svi studenti. Već sada možemo najaviti da će ovo postati naša tradicija. Poučeni ovogodišnjim iskustvom, mogu najaviti da ćemo sljedeće godine proširiti takmičenje na veći broj univerziteta. Nastojat ćemo, također, da ovo postane regionalni događaj, svojevrsna smotra znanja, takmičenja i druženja najboljih studenata i univerziteta u Bosni i Hercegovini i regiji», kazao je Ahmetlić.

Hifa Oil Student Competition će nastaviti sa aktivnostima tokom cijele godine, prateći naučni i profesionalni razvoja studenata. Istaknuto je da su svi oni od danas dijelom jedne nadasve uspješne poslovne priče koju Hifa Oil već 17 godina razvija. Mnogi od njih dobit će priliku za obavljanje prakse u nekoj od kompanija Hifa Oil Grupacije, također neki od njih bit će uključeni u program stipendiranja, a na raspolaganju je i mogućnost zaposlenja, i profesionalnog usavršavanja u kompaniji koja spada među vodeće u svojoj branši na području Jugoistočne Evrope.

Energija koja pokreće!

Povezani sadržaj

15. PARTNER SE PRIDRUŽIO ISOMAX MREŽI
15. PARTNER SE PRIDRUŽIO ISOMAX MREŽI

Mališić MP d.o.o. Čitluk je petnaesti partner koji se pridružio Isomax mreži i u svoju ponudu uvrstio visokokvalitetno Isomax gorivo. Benzinske pumpe Mališić Petrol nalaze se na adresi Put za Ljubuški broj 2 Međugorje i Zvirovići bb Čapljina te na obje lokacije možete pronaći Isomax benzin i dizel aditivirano gorivo visokih performansi.

Pročitaj više
14. ISOMAX PARTNER JE SELAK D.O.O. ČITLUK
14. ISOMAX PARTNER JE SELAK D.O.O. ČITLUK

Rapidan rast Isomax mreže nastavlja se pridruživanjem još jednog Isomax partnera u Čitluku, Selak d.o.o. Selak d.o.o. posluje sa dvije benzinske pumpe na adresi Neretvanska 53 i Kralja Tomislava 180 te Vam je na obje ove lokacije sada dostupno visokokvalitetno Isomax aditivirano gorivo.

Pročitaj više
OIL MEĐUGORJE D.O.O. PRIDRUŽIO SE MREŽI ISOMAX PARTNERA
OIL MEĐUGORJE D.O.O. PRIDRUŽIO SE MREŽI ISOMAX PARTNERA

Isomax, visokokvalitetno premium gorivo za benzinske i dizelske motore sada možete pronaći i na benzinskoj pumpi Oil Međugorje d.o.o. koja se nalazi na adresi Ulica Majke Terezije br.17 Čitluk.

Pročitaj više
EUROTRANS BP JE 12. ISOMAX PARTNER
EUROTRANS BP JE 12. ISOMAX PARTNER

Isomax mreža partnera nastavlja svoju ekspanziju, a dvanaesti Isomax partner koji je u svoju ponudu uveo Isomax gorivo je Eurotrans d.o.o. Gradačac. Na Eurotrans benzinskoj pumpi, na adresi Šehitluci 80 u Gradačcu, možete pronaći Isomax gorivo Hifa Oil-a razvijeno u saradnji sa 4. najvećim proizvođačem nafte u svijetu – francuskom naftnom kompanijom Total.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL