Hifa-Oil

Novosti

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Održan prvi Hifa Oil Student Competition 2019

Tešanj, 18. novembar 2019. – Hifa Oil, vodeći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, uspješno je organizirala svoj prvi Hifa Oil Student Competition 2019. Završna prezentacija radova četiri tima studenata sa četiri javna bosanskohercegovačka univerziteta iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Zenice održana je u subotu u sjedištu kompanije u Tešnju.

Timovi su se natjecali u rješenjima iz oblasti ekonomskih nauka, obuhvativši istraživanje tržišta, analitiku, i pretočili to u konkretne marketing strategije.

Spoj iskustva, praktičnog i teoretskog znanja odvijek je davao najbolje rezultate. Najbolji student su prepoznali izazov, i ponudili izvrsna rješenja. Pobijedio je tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, drugi je tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a treće mjesto su podijelili Ekonomski fakulteti Univerziteta u Sarajevu i Banja Luci. Pobjedničkoj ekipi pripala je nagrada od 1.500 KM, drugoplasirana je dobila 1.000 KM, a trećeplasirane ekipe su dobile po 500 KM.

Nagrade je uručila Sumeja Ahmetlić direktorica marketinga Hifa Oil Grupacije. Ona je poželjela dobrodošlicu timovima, predstavila cijeli projekat i naglasila njegov značaj.

Kompaniju i njen razvojni put prezentovao je izvršni direktor dr. Venan Hadžiselimović.

Studentima i profesiorima se obratio i osnivač, generalni direktor i vlasnik kompanije Izudin Ahmetlić, istakavši da je znanje najvažniji preduvjet za uspjeh, a da su mladi budućnost u koju svi zajedno moramo ulagati. «Jučer je bio Međunarodni dan studenata, a mi smo tim povodom organizirali naš prvi Hifa Oil Student Competition. Okupili smo najbolje studente ekonomije u državi da uče i rade zajedno, i na to smo veoma ponosni. Izuzetna nam je čast i pozitivno smo iznenađeni znanjem i angažmanom koji su nam danas pokazali svi studenti. Već sada možemo najaviti da će ovo postati naša tradicija. Poučeni ovogodišnjim iskustvom, mogu najaviti da ćemo sljedeće godine proširiti takmičenje na veći broj univerziteta. Nastojat ćemo, također, da ovo postane regionalni događaj, svojevrsna smotra znanja, takmičenja i druženja najboljih studenata i univerziteta u Bosni i Hercegovini i regiji», kazao je Ahmetlić.

Hifa Oil Student Competition će nastaviti sa aktivnostima tokom cijele godine, prateći naučni i profesionalni razvoja studenata. Istaknuto je da su svi oni od danas dijelom jedne nadasve uspješne poslovne priče koju Hifa Oil već 17 godina razvija. Mnogi od njih dobit će priliku za obavljanje prakse u nekoj od kompanija Hifa Oil Grupacije, također neki od njih bit će uključeni u program stipendiranja, a na raspolaganju je i mogućnost zaposlenja, i profesionalnog usavršavanja u kompaniji koja spada među vodeće u svojoj branši na području Jugoistočne Evrope.

Energija koja pokreće!

Povezani sadržaj

NOVI ISOMAX PARTNER JE NAFTACO
NOVI ISOMAX PARTNER JE NAFTACO

Isomax, visokokvalitetno premium gorivo za benzinske i dizelske motore sada možete pronaći i na benzinskoj pumpi Naftaco d.o.o., koja se nalazi u Banja Luci. Naftaco kompanija je prepoznala bonitete pridruživanja ISOMAX mreži partnera u želji da svojim kupcima pruži mogućnost korištenja kvalitetnog i sigurnog goriva. Kompanija Hifa Oil razvila je Isomax uvidjevši potrebu tržišta za domaćim brendom, koji će zadovoljiti potrebe i zahtjeve kupaca u BiH, a rezultate i brzina kojom se širi ISOMAX brend dokaz su njegovog kvaliteta na tržištu.

Pročitaj više
ISOMAX MREŽA RASTE: NOVI PARTNER JE EURO-COP OIL
ISOMAX MREŽA RASTE: NOVI PARTNER JE EURO-COP OIL

Kompanija Hifa Oil svoj poslovni put gradi na konstantnom unaprijeđenju poslovanja, težnji ka dostizanju maksimalnog kvaliteta ponude te partnerskim odnosima koji doprinose međusobnom lakšem i bržem dostizanju cilja.

Pročitaj više
ISOMAX – VODA KOJA POKREĆE
ISOMAX – VODA KOJA POKREĆE

Kompanija Hifa Oil napravila je novi iskorak u poslovanju te na tržište BiH plasirala novi proizvod, Isomax vodu.

Pročitaj više
Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”
Euro Roal i Euro Metali dobitnici titule “1. mjesto u djelatnosti po prihodu” prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini”

Doboj Jug, 29. septembar 2020. - Euro Roal i Euro Metali, kompanije u sastavu Hifa Oil grupacije, ponijele su ovogodišnju laskavu titulu “1. mjesto u djelatnosti po prihodu”, prestižnog natječaja “100 najvećih u Bosni i Hercegovini 2020.”.

Pročitaj više

Članice grupacije HIFA OIL